Κάνοντας κουμάντο στα πρόβατα με Ford Focus RS [video]

Κάνοντας κουμάντο στα πρόβατα με Ford Focus RS [video]

Τι να το κάνεις το τσοπανόσκυλο, όταν μπορείς να μαζέψεις το κοπάδι σου πολύ πιο διασκεδαστικά, με ένα Focus RS τελευταίας γενιάς;

Τα τσοπανόσκυλα μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στη συγκέντρωση και καθοδήγηση του κοπαδιού, όμως η διαδικασία αυτή δεν προσφέρει καμία ευχαρίστηση στον κτηνοτρόφο.

Γιατί λοιπόν να μη προσπαθήσει κάποιος για το τερπνόν μετά του ωφελίμου, κάνοντας αυτή την εργασία πιο απολαυστική; Αυτό έκανε ένας βοσκός από το Ην. Βασίλειο, αναλαμβάνοντας να μαζέψει τα πρόβατά του με ένα Ford Focus RS. Ένα αυτοκίνητο που δείχνει αρκετά κατάλληλο για αυτή τη δουλειά, αφού η τετρακίνηση βρίσκει πρόσφυση στο γλιστερό χορτάρι, ενώ η πισωκίνητη κατανομή του χαρίζει μοναδική ευελιξία.

Με επιλεγμένο το Drift mode και απενεργοποιημένο το σύστημα ευστάθειας, ο εμπνευστής της μεθόδου κινήθηκε γλιστρώντας γύρω από το κοπάδι, εν μέσω σκασιμάτων της εξάτμισης. Δεν ξέρουμε αν τα πρόβατα πράγματι μαζεύτηκαν εκεί που έπρεπε ή έφυγαν τρομαγμένα μακριά και δεν ξαναγύρισαν, πάντως σίγουρα ο ίδιος απόλαυσε τη διαδικασία όσο ποτέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube