Και νέα τουρκική φίρμα αυτοκινήτου

Και νέα τουρκική φίρμα αυτοκινήτου

Η τουρκική HABAŞ ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες προκειμένου να δρομολογήσει την παραγωγή εγχώριων αυτοκινήτων.

HABAŞ new car factory

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, η Honda διέκοψε για πρώτη φορά την παραγωγή του Civic στην Τουρκία -κάτι που είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2019. Στη συνέχεια πούλησε όλο το εργοστάσιό της και άλλες εγκαταστάσεις στη Λίβυσσα (Gebze), όπου κατασκεύαζε αυτοκίνητα για 25 χρόνια. Ωστόσο, η τουρκική εταιρεία με το όνομα HABAŞ, μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία, αγοράζοντας τις εγκαταστάσεις για την παραγωγή εγχώριων αυτοκινήτων.

Έτσι, η HABAŞ έγινε η πρώτη εταιρεία της γείτονος που προχώρησε σε άμεση επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις εγκαταστάσεις που αγόρασε. Η HABAŞ τα τελευταία 70 χρόνια δραστηριοποιείται ως διανομέας τομέων ιατροβιομηχανικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας, χάλυβα, κυλίνδρων και βαρέων μηχανημάτων, καθώς στα φυσικά αέρια LNG/CNG και στο υγραέριο.

HABAŞ new car factory

Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία, η διαδικασία μετατροπής των παλιών εγκαταστάσεων της Honda ολοκληρώθηκε, ενώ προχώρησε και στη προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού από το εργοστάσιο της Honda στο Swindon που επίσης έκλεισε. Επιπλέον, πάλι σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, κατά την περίοδο αυτή πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες προετοιμασίες και ο αρχικός σχεδιασμός για την παραγωγή ενός υβριδικού οχήματος.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube