Η Honda κλείνει και το εργοστάσιο στην Τουρκία

Η Honda κλείνει και το εργοστάσιο στην Τουρκία

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη γειτονική χώρα έχουν καταρρεύσει σημειώνοντας μόνον το 2018 πτώση 35%.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση της Honda σύμφωνα με την οποία θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Swindon της Βρετανίας και τώρα η εταιρεία ανακοινώνει πως θα κλείσει και το εργοστάσιο που έχει στο Gebze της Τουρκίας.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει το σεντάν Civic, όμως οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη γειτονική χώρα έχουν καταρρεύσει και ως εκ τούτου – σύμφωνα με τη Honda – δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσει στην Τουρκία τις δραστηριότητές της.

Οι πωλήσεις οχημάτων στην Τουρκία μειώθηκαν 35% πέρυσι σε 612.607, καθώς η αξία του τοπικού νομίσματος μειώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics. Οι πωλήσεις της Honda σημείωσαν άνοδο κατά 8,5%, λόγω της δημοτικότητας του τοπικού Civic σεντάν, του τέταρτου πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου της Τουρκίας το περασμένο έτος.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της Honda τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 40%. Στην ανακοίνωσή της η Honda επισημαίνει πως η απόφασή της δεν έχει να κάνει με την επιβράδυνση της τουρκικής οικονομίας, αλλά εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας μπροστά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Honda δήλωσε ότι θα επικεντρώσει την παραγωγή στις περιοχές με υψηλότερο όγκο παραγωγής σε Κίνας, Ιαπωνία και ΗΠΑ, όπου θα επενδύσει σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube