Και επίσημα νέος CEO του VW Group ο Herbert Diess

Και επίσημα νέος CEO του VW Group ο Herbert Diess

Η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του group συνοδεύεται και από βαθιές διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της VW ενέκριναν και επίσημα την τοποθέτηση του Herbert Diess  στη θέση του CEO του VW Group.

Έτσι, ο Matthias Muller εγκαταλείπει από σήμερα κιόλας το γραφείο του με Herbert Diess να αναλαμβάνει καθήκοντα και το group να προχωρά ταυτόχρονα σε βαθιές αλλαγές, τόσο σε ότι αφορά πρόσωπα σε καίριες θέσεις, όσο και διοικητικά και οργανωτικά, αφού αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των εταιρειών σε τρεις μεγάλες ομάδες.

Σε δηλώσεις του ο Hans Dieter Pötsch  πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ομίλου έπλεξε (ως είθισται…) το εγκώμιο του απερχόμενου Matthias Muller για τον οποίο είπε πως παρέλαβε το τιμόνι της VW σε πολύ κρίσιμη περιόδο για την εταιρεία, όταν το dieselgate συγκλόνιζε την VW και κατάφερε να την βγάλει από τη στενωπό με ασφάλεια, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις θεμελιώδεις αρχές του ομίλου. Όλη η εταιρεία, κατέληξε, τον ευχαριστεί θερμά για το έργο του.

Να θυμίσουμε πως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Matthias Muller αποχώρησε οικειοθελώς όπως λένε κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν, ή αν αληθεύουν δημοσιεύματα που θέλουν την αντικατάστασή του να υπαγορεύτηκε από τη βούληση τόσο του Hans Dieter Pötsch , όσο και των Wolfgang Porsche και Hans Michel Piëch, οι οικογένειες των οποίων ελέγχουν το 52% του VW Group.

Όπως και να έχει, αρχηγός πλέον είναι ο Herbert Diess, ο οποίος  αναλαμβάνει και την ευθύνη κάποιων κλάδων μέσα στο group.
Έτσι, η «χρυσή μεταγραφή» από την BMW, μπαίνει επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης του VW Group, αλλά και του κλάδου ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού για τα επιβατικά οχημάτων.
Παράλληλα και στο πλαίσιο όλων των αλλαγών, ο CEO της Audi Rupert Stadler παίρνει την ηγεσία του τμήματος Πωλήσεων του Ομίλου, την ώρα που ο ομόλογος του στην Porsche, ο Oliver Blume, αναβαθμίζεται και εντάσσεται στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Ομίλου, αυτό  της Παραγωγής.
Σε μια κίνηση που μάλλον αποσκοπεί και στην διασφάλιση εργασιακής ειρήνης, επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού τοποθετείται ο Gunnar Kilian που κατείχε τη θέση Γραμματέα στο Συμβούλιο  των Εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των οργανωτικών αλλαγών, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός ανεξάρτητου τμήματος το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνον με την αγορά της Κίνας. Η συγκεκριμένη αγορά να θυμίσουμε ότι αντιπροσωπεύει το 50% σχεδόν των συνολικών πωλήσεων της VW.
Παράλληλα αποφασίστηκε η «ανεξαρτητοποίηση» των  τμήματος Truck & Bus, που θα είναι πλέον αυτόνομο, ενώ στο άμεσο μέλλον θα εισαχθεί –πάντα σαν αυτόνομο – και στο χρηματιστήριο.  

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι ο διαχωρισμός όλων των brand που είναι κάτω από την ομπρέλα του ομίλου σε τρεις βασικές κατηγορίες, ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Αυτές είναι οι Value, Premium και Super Premium, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί ποιες μάρκες θα ενταχθούν σε ποια κατηορία.
Εμείς απλά να θυμίσουμε πως η ομπρέλα περιλαμβάνει τις VW, Skoda, Seat, Audi, Lamborghini, Bugatti, Bentley , Porsche, αλλά και τις Ducati και Scania.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube