Jaguar Land Rover: Μεταφορά παραγωγής του Discovery στη Σλοβακία

Jaguar Land Rover: Μεταφορά παραγωγής του Discovery στη Σλοβακία

Η JLR βρίσκεται εν μέσω ενός σχεδιασμού για την παγκόσμια αναμόρφωση των δραστηριοτήτων της που πιέζει τις θέσεις εργασίας στη Βρετανία.

Η Jaguar Land Rover μετακινεί όλη την παραγωγή του Land Rover Discovery στη Σλοβακία από το εργοστάσιο του Solihull κοντά στο Birmingham, σύμφωνα με τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Η απόφαση να μετακινηθεί το Land Rover Discovery στη Σλοβακία και οι ενδεχόμενες απώλειες ορισμένων θέσεων εργασίας που απασχολούνται στη Βρετανία είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας στην παραγωγή καθώς αναμορφώνουμε τις δραστηριότητές μας σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η JLR.

Το εργοστάσιο της Βρετανίας θα ανακατασκευαστεί για να φιλοξενήσει μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσαν πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η εταιρεία θα προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών, βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων στο Solihull, είπε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη δημόσιες.

Η παραγωγή του Discovery θα μετακινηθεί από τις αρχές του 2019, κάτι που σημαίνει ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Solihull είναι δυνατές πριν προχωρήσουν σε νέα στελέχωση και πάλι, ανέφερε η πηγή.

Η εταιρεία είχε δηλώσει το 2016 ότι θα μπορούσε να κατασκευάζει το Discovery στη Σλοβακία μόλις θα ήταν επιχειρησιακό ένα νέο εργοστάσιο, ενώ είχε αναφέρει ότι μέρος της παραγωγής του μοντέλου -που ανασχεδιάστηκε το 2017- θα παρέμενε στη Βρετανία. Να σημειώσουμε εδώ ότι η JLR κατασκευάζει το Discovery επίσης στο Changshu, στην Κίνα.

Η JLR έχει συνάψει συμφωνία με τον Αυστριακό κατασκευαστή επί συμβάσει, τη Magna Steyr, για την κατασκευή των μοντέλων Jaguar E-Pace και των ηλεκτρικών I-Pace.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jaguar Land Rover: Κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας λόγω ντίζελ

Η επένδυση, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλινών, σύμφωνα με την πηγή, θα μπορούσε να αποβεί δίκοπο μαχαίρι. Ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι που εργάζονται τώρα μέσω του βρετανικού ΟΑΕΔ μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, η απόφαση να κατασκευαστούν τα EV στο Solihull σηματοδοτεί μια σημαντική δέσμευση για την κατασκευή εντός της Βρετανίας, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit.

Δέσμευση έναντι της χώρας
Μετά από την αναμόρφωσή του, το εργοστάσιο του Solihull θα κατασκευάζει τα νέα Range Rover και Range Rover Sport. Ο Βρετανός κατασκευαστής θα κατασκευάσει επίσης το επόμενο Range Rover Evoque στο εργοστάσιο στο Halewood στη βόρεια Αγγλία, όπου εκεί κατασκευάζεται επίσης το Discovery Sport.

«Αυτή η σημαντική επένδυση και τεχνολογική αναβάθμιση στο Solihull, για να φιλοξενήσει τα μοντέλα Land Rover της επόμενης γενιάς, και η ανανέωση του εργοστασίου μας στο Halewood για το επόμενο Evoque, αποδεικνύουν ότι παραμένουμε δεσμευμένοι τόσο στη Βρετανία όσο και στη αναμόρφωση και στην ανάπτυξη, δήλωσε η Jaguar Land Rover μέσω email.

Η Jaguar Land Rover δήλωσε ότι όλα τα νέα μοντέλα θα εξηλεκτριστούν από το 2020, αν και κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έχει επιβεβαιώσει ότι τα Range Rover που θα κατασκευάζονται στο Solihull θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Και τα δύο SUV κατασκευάζονται επί του παρόντος σε επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube