Jaguar Land Rover: Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Jaguar Land Rover: Βαρύ το πλήγμα της πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η Jaguar Land Rover μετρά τις πληγές της μετά από σημαντική πτώση των πωλήσεων που έφτασε μέχρι και το 70% στη βρετανική αγορά!

Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία αποκαλύπτουν σοβαρή ύφεση και μεγάλη πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας.

Οι δύο βρετανικές φίρμες ανακοίνωσαν συνολικές πωλήσεις 74.067 αυτοκινήτων μέσα σε Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 42,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν από μήνα σε μήνα, όμως ακόμα και ο Ιούνιος ήταν 24,9% κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή η πτώση οδήγησε σε ζημία £413 εκατομμυρίων (προ φόρων) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από έσοδα των £2,9 δισεκατομμυρίων. Οι αριθμοί αυτοί πλησιάζουν τα £422 εκατομμύρια ζημίας ολόκληρης της περσινής χρονιάς. Παρόλα αυτά, η JLR αναφέρει πως η ρευστότητα της βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα χάρη σε πακέτο στήριξης ύψους £647 που έχει ήδη εγκριθεί, και £4,7 δισ. στο απόθεμα συμπεριλαμβανομένων £2,75 δισ. σε μετρητά και επενδύσεις και £1,9 δισ σε πιστωτικό όριο.

Όσον αφορά τις αγορές, η Μ.Βρετανία επηρεάστηκε πολύ σοβαρά από την κρίση με πτώση πωλήσεων κοντά στο 70% σε σχέση με πέρυσι. Το θετικό είναι πως είναι ορατά ήδη τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά της Κίνας που σημείωσε πτώση τριμήνου 2,5%, και της Βόρειας Αμερικής όπου σημειώθηκε αύξηση 2,2% σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία δείχνει αισιόδοξη και για την αυξανόμενη ζήτηση για το νέο Defender που ήταν το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της φίρμας τον Ιούνιο πίσω από τα Evoque και Range Rover Sport.

Τα εργοστάσια της JLR έχουν επιστρέψρει στην παραγωγή κατά 98%, ενώ στις 10 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν πάλι και οι εγκαταστάσεις στο Castle Bromwich.

Ο νέος CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore (πρώην CEO της Renault), θα αναλάβει να οδηγήσει την εταιρεία σε ασφαλή ύδατα. Το πρόγραμμα "Charge+" για μείωση του κόστους για το έτος 2020 αναθεωρήθηκε από τα £1,5 δισ στα £2,5 δισ, με την εταιρεία να κάνει λόγο για συνολική μείωση ύψους £6 δισ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube