Ιπτάμενο αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε κτίριο [videos]

Ιπτάμενο αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε κτίριο [videos]

To ιπτάμενο buggy SkyRunner δεν κατάφερε να πάρει αρκετό ύψος κατά την απογείωση. Ευτυχώς οι επιβάτες σώθηκαν.

Παρότι το video της σύγκρουσης και πτώσης του SkyRunner σοκάρει, από θαύμα οι δύο επιβάτες του –ένα παντρεμένο ζευγάρι– δεν έχασαν τη ζωή τους, αν και τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η ιστορία αναρτήθηκε χθες στο Reddit με τον –ειρωνικό;– τίτλο «δοκιμάζοντας ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο» και ένα link στα σχόλια οδήγησε το Motor1 σε δύο videos που ανέβασε στο YouTube κάποιος HunterQ8y. Το ένα δείχνει το ατύχημα και το δεύτερο το αποτέλεσμα (για να ησυχάσετε, τα υγρά στα πλακάκια προέρχονται από το αυτοκίνητο).

Αυτή δεν ήταν η πρώτη πτήση του SkyRunner. Έχουν γίνει πολλές και μάλιστα, στο επίσημο site, αναφέρεται ότι το light-sports” αεροσκάφος έχει πάρει την έγκριση της FAA (Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας) των ΗΠΑ για να πετάει – και να πωλείται κανονικά, αντί $139.000 (€112.600).

Πρόκειται για ένα όχημα παντός εδάφους (ATV) με δύο θέσεις, τη μια πίσω από την άλλη, έναν κλωβό ασφαλείας (ευτυχώς…), έναν έλικα στο πίσω μέρος κι ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς για να απογειώνεται και να πετά. Σύμφωνα με το site, έχει απλά χειριστήρια πτήσης για να στρίβει δεξιά-αριστερά. Το ύψος ελέγχεται από το γκάζι του κινητήρα και δίνεται ένα «περιορισμένο επιχειρησιακό ύψος» 10.000 ποδών (3.050 m).

H SkyRunner διαφημίζει το NI43RS MK 3.2 λέγοντας ότι μπορεί να κινείται παντού, σε άσφαλτο, χώμα, λάσπη ή άμμο, και να αψηφά τη βαρύτητα. Καθώς είναι πιστοποιημένο ως ελαφρύ σπορ αεροσκάφος S-LSA, απαιτείται να έχει ο πιλότος ένα σχετικό δίπλωμα, αλλά «δεν χρειάζεται αεροδρόμιο, μπορείς να απογειωθείς από οπουδήποτε».

Τώρα, τι συνέβη εδώ; «Κράτησε» ο κινητήρας; Φύσηξε καθοδικό ρεύμα (wind shear); Δεν ξέρουμε. Το δίδαγμα πάντως είναι να προσέχει ο πιλότος να μην υπάρχουν κτίρια μετά τον «διάδρομο απογείωσης», όσο κι αν αυτός «δεν χρειάζεται»…

Δείτε τα κλιπ από το ατύχημα κι ένα ακόμα από πιο ευτυχισμένες στιγμές…

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube