Ήπια στούκα με τάρανδο σε Polestar 2 ξεπερνά τα $21 χιλιάρικα

Ήπια στούκα με τάρανδο σε Polestar 2 ξεπερνά τα $21 χιλιάρικα

Η βιασύνη του ταράνδου θα κοστίσει στον κάτοχο ενός Polestar 2 τρελά χρήματα για να ξαναγίνει σαν καινούργιο.

Polestar 2

Κάτι ξέρουν οι βόρειες χώρες που έχουν καθιερώσει εδώ και δεκαετίες το τεστ αποφυγής ταράνδου. Μπορεί για εμάς να αποτελεί ένα πλάσμα συνυφασμένο με ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας, αλλά για τον κάτοχο ενός Polestar 2 συνεπάγεται ένα αστρονομικό νούμερο επισκευής.

Φαινομενικά μοιάζει με ήπιο τρακάρισμα, από αυτά που παλιότερα επισκευάζονταν με σχετικά λίγα χρήματα. Το ποσό όμως για να επανέλθει το Polestar 2 στην αρχική του κατάσταση ξεπερνά τα $21.000, ήτοι περί τα €19.500!

Οδηγός Polestar 2 εναγκαλίζεται με τάρανδο. Η ζημιά δείχνει μικρή, αλλά το ποσό που ζητά η αντιπροσωπεία για επισκευή είναι άνω ποταμών

Ο προφυλακτήρας του ηλεκτρικού μοντέλου έχει πιεστεί προς τα πίσω, ενώ έχει σπάσει και το φανάρι. Το καπό, ο τροχός και το φτερό έχουν επίσης κάποια ζημιά, αλλά όχι κάτι που φαίνεται καταστροφικό.

Polestar 2

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή βλάβη στα ζωτικά ηλεκτρικά μέρη. Υπάρχει όμως κάποια συσχέτιση του αυξημένου κόστους με την EV φύση του μοντέλου, αφού μέρος των εργατικών απαιτείται για να απενεργοποιηθεί με ασφάλεια το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ώστε να δουλέψουν με ασφάλεια οι τεχνικοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξεπέρασε τα 100.000 αντίτυπα το Polestar 2

Πάντως, αν το Polestar 2 έπρεπε να επισκευαστεί στην πατρίδα μας, εικάζουμε ότι το κόστος θα ήταν χαμηλότερο. Διότι μεγάλο ποσοστό των $21.544,82 που κοστίζει η επισκευή αντιστοιχούν στα εργατικά.

Polestar 2

Η αντιπροσωπεία αναγάγει τις απαραίτητες εργασίες σε 90,2 εργατοώρες, οι οποίες κοστολογούνται άνω των $8 χιλιάδων (€7,300). Άλλα $11,5 χιλιάρικα κοστίζουν τα ανταλλακτικά (€10.400).

Τα νούμερα σοκάρουν, αλλά δεν είναι τόσο πρωτόγνωρα στο εξωτερικό. Εκεί, τα κοστολόγια είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, πολλά τρακαρισμένα που δεν τα πιάνει το μάτι σου, προορίζονται για ολική διαγραφή. 

Polestar 2

Και μετά από λίγο επισκευάζονται σε φθηνότερες χώρες και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, Να, όπως αυτό εδώ το Tesla Model X που από τη μάντρα των τρακαρισμένων στις ΗΠΑ, βρέθηκε να βολτάρει στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρώην κατεστραμμένο Tesla Model X βολτάρει στην Ουκρανία!

Αν λοιπόν είστε σε φάση αγοράς καινούργιου ή μεταχειρισμένου λίγων ετών, με συστήματα ADAS και LED φώτα, σκεφτείτε το διπλά και τριπλά για το αν αξίζει η μεικτή ασφάλεια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube