ΗΠΑ: Πόλεμος με μετακινήσεις στελεχών ανάμεσα στην Tesla και την Lucid Motors

ΗΠΑ: Πόλεμος με μετακινήσεις στελεχών ανάμεσα στην Tesla και την Lucid Motors

Ποια είναι η Lucid Motors στην οποία Σαουδάραβες έχουν επενδύσει πάνω από $1 δισ.

Η Lucid Motors ανακοίνωσε προσέλαβε τον Peter Hochholdinger, πρώην επικεφαλής παραγωγής της Tesla στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια, ως αντιπρόεδρο υπεύθυνο του κατασκευαστικού της τομέα.

luci

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Newark, California, ο οποίος έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, ιδρύθηκε το 2007 ως Atieva από τον Sam Weng και τον Bernard Tse, πρώην αντιπρόεδρο της Tesla. Τον Απρίλιο η Lucid έχρισε τον Peter Rawlinson, πρώην αρχιμηχανικό του Model S της Tesla, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η εταιρεία τοποθετεί τον εαυτό της λιγότερο απέναντι στην Tesla και περισσότερο απέναντι σε κατασκευαστές όπως την Audi ή την BMW.

Ο Hochholdinger, πρώην διευθυντής παραγωγής της Audi, άφησε την Tesla την περασμένη εβδομάδα μετά από τρία χρόνια στην εταιρεία. Στην Tesla ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη και παραγωγή του Model S. Ο Rawlinson δήλωσε ότι η εμπειρία του Hochholdinger θα βοηθήσει την εταιρεία να ξεκινήσει άμεσα σχεδόν την παραγωγή του Lucid Air και άλλων μελλοντικών της μοντέλων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube