Ηonda Sony Mobility
node/44722

Ηonda Sony Mobility: Τα πρώτα αυτοκίνητα στην αγορά το 2025

H σύμπραξη κορυφής των δύο κολοσσών από την Ιαπωνία είναι γεγονός, με τα πρώτα αυτοκίνητα της Honda Sony Mobility Inc. να κυκλοφορούν στις αγορές το 2025.

Με την παρουσίαση δύο ηλεκτρικών πρωτότυπων η Sony ανακοίνωσε στις αρχές του 2022 ότι αναζητά εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί για να μπει στο κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η Honda και το περασμένο Μάρτιο ο ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών ανακοίνωσε τη σύναψή συμμαχίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας από το 2025.

Το όνομα της εταιρείας που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη είναι Sony Honda Mobility Inc. και έχει την έδρα της στο Τόκιο, με τα πρώτα της μοντέλα να φτάνουν στις αγορές το 2025.

Η Honda θα βάλει στο τραπέζι την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει στην εξέλιξη και κατασκευή αμαξωμάτων και μηχανικών μερών, αλλά και στην βέλτιστη διαχείριση του δικτύου πώλησης, ενώ η Sony θα «παίξει» στο δικό της γήπεδο που είναι οι τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, απεικόνισης, δικτύων και ψυχαγωγίας. Η σύμπραξη έχει σαν στόχο να υλοποιήσει μια καινοτόμο και μοναδική γενιά κινητικότητας και υπηρεσιών με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία αλλά και στις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Ηonda Sony Mobility

Να σημειώσουμε εδώ πως η νέα εταιρεία δεν θα διαθέτει δικά της εργοστάσια συναρμολόγησης κάτι που σημαίνει πως τα προϊόντα της θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής της Honda, οι οποίες βεβαίως θα δεχτούν τις αρμόζουσες τροποποιήσεις. 

Να θυμίσουμε πως η Sony έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έχοντας παρουσιάσει στην έκθεση CES 2022 την Sony Mobility και βέβαια το πρωτότυπο Vision-S 02. Tότε, ο πρόεδρος της Sony, Kenichiro Yoshida είχε δηλώσει πως «με τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης, cloud, 5G και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την κυριαρχία του περιεχομένου μας, πιστεύουμε ότι η Sony βρίσκεται σε καλή θέση ως μια δημιουργική εταιρεία ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει την κινητικότητα».

TAGS