Η Volvo θα κατασκευάζει μπαταρίες στη Σουηδία

Η Volvo θα κατασκευάζει μπαταρίες στη Σουηδία

Το Göteborg στη Σουηδία είναι λογικά η πόλη που επέλεξε η Volvo για το νέο της εργοστάσιο μπαταριών. Μια μονάδα που θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας με τη κατασκευή της να ξεκινά το 2023.

Volvo Cars Northvolt

Ως μέρος ενός τεράστιου επενδυτικού σχεδίου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Volvo θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Göteborg σε συνεργασία με τη Northvolt. Αυτή η εγκατάσταση θα έχει δυνητική ετήσια παραγωγική ικανότητα 50 γιγαβατωρών (GWh) σε κυψέλες «αιχμής». Ικανότητα που θα καταστήσει δυνατή την προμήθεια μπαταριών για περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2023 για να λειτουργήσει το 2025. Και θα δημιουργήσει έως και 3.000 θέσεις εργασίας. Η μονάδα θα εγκατασταθεί στην Torslanda, το προπύργιο της Volvo στο Göteborg, κοντά στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας, επίσης υπό κατασκευή με τη Northvolt στο σουηδικό λιμάνι. Αυτά τα πρότζεκτ ενισχύουν την κοινή στρατηγική των δύο εταιρειών για μετάβαση σε έναν 100% ηλεκτρικό κατάλογο για τη Volvo έως το 2030.

Volvo Cars και Northvolt

Η Volvo Cars και η Northvolt δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έτσι, το νέο εργοστάσιο θα τροφοδοτείται από μη ορυκτή ενέργεια στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα υιοθετεί λύσεις μηχανικής σύμφωνα με το κυκλικό μοντέλο και την αποδοτικότητα των πόρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube