node/35688

Η Τουρκία ετοιμάζει πυρετωδώς το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Θα είναι έτοιμο το 2022 και θα έχει αυτονομία 500 km – Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο.

Η είδηση ήταν γνωστή από πέρυσι: Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια εθνική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τώρα η κυβέρνηση της Αγκυρας έδωσε στη δημοσιότητα και νέες πληροφορίες πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο.

«Αναπτύσσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Mustafa Varank. «Δεν πρόκειται για ένα απλό πρότζεκτ που έχει να κάνει με ένα αυτοκίνητο, αλλά ένα έργο που θα αναβαθμίσει συνολικά όλη την αυτοκινητοβιομηχανία», συμπλήρωσε ο Varank, ο οποίος τόνισε πως το έργο προχωράει καλά και προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί. Ένα πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, είπε, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής το 2022 αντί του 2021 που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Η πρώτη φάση του σχεδίου προβλέπει την παραγωγή πέντε μοντέλων για τα επόμενα 15 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια κατηγορία θα τοποθετηθεί το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τον Varank να δηλώνει ότι επικεντρώνονται σε μια «ανταγωνιστική τιμή σε παγκόσμιο επίπεδο». Οι πληροφορίες μιλούν για ένα αυτοκίνητο πόλης που θα έχει μια αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι αυτό το «εθνικό» σχέδιο δεν αναπτύχθηκε από το τουρκικό κράτος αλλά από μια κοινοπραξία τοπικών ιδιωτικών εταιρειών. Ωστόσο, υποστηρίζεται σαφώς από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των πέντε βιομηχανικών εταίρων του νέου εμπορικού σήματος, δύο έχουν ήδη εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία: Ο όμιλος Anadolu κατασκευάζει φορτηγά, pickup και λεωφορεία για την Isuzu για δεκαετίες. Όσον αφορά την εταιρεία Qatari BMC, είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στην Τουρκία. Οικονομική στήριξη παρέχουν η Turkcell, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, η εταιρεία χαρτοφυλακίου Zorlu και ο όμιλος Kok.

Η εταιρεία που εξελίσσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διευθύνεται από τον Mehmet Gürcan Karakas, πρώην διευθυντή κατασκευής εξοπλισμού της Bosch, όπου ήταν υπεύθυνος για το τμήμα κινητήρων. Για να αναπτύξει το πρώτο πρωτότυπο, ο Karakas διαθέτει μια ομάδα 40 μηχανικών, σχεδιαστών και τεχνικών, αριθμός που στο τέλος της χρονιάς θα φτάσει τους 300 εργαζόμενους.

TAGS
node/39166

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

Η Chevrolet Corvette έπεσε από το ανυψωτικό μετά από λάθος των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

O Jake Miller από την Florida των ΗΠΑ, αγόρασε μια ολοκαίνουρια  Chevrolet C8 Corvette Z51 πριν από δύο μήνες. Όταν πήγε στην αντιπροσωπεία να παραλάβει το αυτοκίνητό του μετά από το πρώτο προγραμματισμένο service, αντίκρισε εικόνες καταστροφής.

Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, με αποτέλεσμα οι βραχίονες να σπάσουν τα μαρσπιέ και να προξενήσουν σημαντικές φθορές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προτού αυτό χτυπήσει με δύναμη στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Ο ιδιοκτήτης έγραψε στο Instagram: «Ναι, αυτό είναι το αυτοκίνητό μου. Δεν ήθελα να το μοιραστώ δημόσια μέχρι η αντιπροσωπεία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από ότι φαίνεται κάποιοι ηλίθιοι που εργάζονται στο τμήμα service αποφάσισαν να κερδίσουν κάτι από την δική μου ατυχία τραβώντας φωτογραφίες και δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο χωρίς την δική μου έγκριση. Σε όλους τους ιδιοκτήτες C8, σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως η αντιπροσωπεία σας έχει πρόσβαση στο διάγραμμα που έχω επισυνάψει προτού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους.»

Η αντιπροσωπεία ανέλαβε να πληρώσει για το αυτοκίνητο που προφανώς θα καταλήξει σε κάποια μάντρα δημοπρασιών για επισκευή. Όσο για τον ιδιοκτήτη, αποφάσισε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα για να αγοράσει την ισχυρότερη Corvette Z06 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

[Πηγή: jakeam3 μέσω autoevolution]

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, this is my car. I did not want this to to be shared publicly until after the dealer had the opportunity to correct this crappy situation. Apparently some idiots in their service department took it upon themselves to try and get some clout from my misfortune by taking pictures and sharing them with out my consent. To the fellow C8 owners, please ensure your dealer is aware of the diagram in the second picture before you leave your car with them.#LT2 #c8corvette #c8 #chevrolet #mishap #c8mishap #chevroletperformance #chevroletcorvette #stingray #stingraycorvette #jmspedalmax @team_corvette @thec8page @_c8corvette @thecorvettec8 @corvette_ambassador1953 @corvette @maxxperfectiondetailing @premiervinylworks

A post shared by Jake A Miller (@jakeam3) on

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]