Η Toyota GR Supra GT4 διαθέσιμη για ιδιωτικές ομάδες από το 2020

Η Toyota GR Supra GT4 διαθέσιμη για ιδιωτικές ομάδες από το 2020

H Toyota θα ανακοινώσει αργότερα μέσα στη χρονιά αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές.

Μετά τον τερματισμό στην τρίτη θέση της κατηγορίας SP8T (και στην 41η  της γενικής κατάταξης) στις 24 ώρες του Nürburgring, η Supra επιστρέφει με καλές ειδήσεις, αφού η Toyota Gazoo Racing επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει να διαθέτει την αγωνιστική έκδοση GT4 σε ομάδες ιδιωτών πελατών από το 2020.
Με την κίνησή της αυτή η εταιρεία λέει πως ανταποκρίνεται στη ζήτηση από πελάτες που ξεκίνησε αμέσως μετά την πρώτη παρουσίαση της GR Supra GT4 Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο και αυξήθηκε μετά τη συμμετοχή του αυτοκινήτου στις 24 ώρες του Nürburgring τον Ιούνιο.

Χρησιμοποιώντας ως βάση το αυτοκίνητο παραγωγής, η GR Supra GT4 εξελίσσεται και παράγεται από την Toyota Motorsport GmbH. Η Toyota Gazoo Racing θα συνεργαστεί με τρεις εταίρους στην εξέλιξη του νέου αγωνιστικού για πελάτες, την Ravenol, την Pirelli και την Akrapovič. Η Ravenol θα παράσχει λιπαντικά, η Pirelli θα είναι ο συνεργάτης για την εξέλιξη των ελαστικών και η Akrapovič θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων συστημάτων εξάτμισης.

sup

Η Supra GT4 διαθέτει κλωβό ασφαλείας υψηλής αντοχής, ενώ ο μπροστινός διαχύτης και η πίσω πτέρυγα είναι κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά. Η ισχύς παρέχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά (έχει το DNA της BMW), αλλά η εταιρεία δεν ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό των αποδιδόμενων ίππων. Ένα αυτόματο κιβώτιο μεταφέρει τη δύναμη στους πίσω τροχούς

Όπως και η Supra παραγωγής, η GT4 διαθέτει μπροστινή ανάρτηση MacPherson και πίσω ανάρτηση multilink, ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τύπου rack-pinion. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 11J x 18” και διαθέτουν πέντε μπουλόνια ο καθένας.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι καθαρά αγωνιστική με το τιμόνι να είναι τύπου «πεταλούδας» και τα ανθρακονήματα να δεσπόζουν, ενώ οι πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του αυτοκινήτου προβάλλονται μέσα από δύο οθόνες στο ταμπλό.

Η Toyota δεσμεύεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη Supra GT4 αργότερα μέσα στη χρονιά. Σε αυτές θα συμπεριλαμβάνεται και η τιμή αγοράς.
Το αυτοκίνητο θα είναι ομολογκαρισμένο για μια σειρά από αγώνες και πρωταθλήματα όπως η σειρά Super Taikyu στην Ιαπωνία, η ευρωπαϊκή σειρά GT4, το VLN Endurance Championship Nürburgring στην Ευρώπη και το Michelin Pilot Challenge Series στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube