Η Toyota GR Supra γράφει 7’ 52” 17 στο Nürburgring [video]

Η Toyota GR Supra γράφει 7’ 52” 17 στο Nürburgring [video]

Η νέα Toyota GR Supra γύρισε στο Nürburgring πιο γρήγορα από την αντίστοιχων προδιαγραφών BMW Z4 M40i, αλλά και από την Μ2 Competition.

Παρότι η Toyota ανέφερε περήφανα κατά το λανσάρισμα της νέας GR Supra ότι το μοντέλο έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα εξέλιξης στο Nürburgring Nordschleife, δεν ανέφερε ποτέ τον καλύτερο γύρο που έχει πετύχει.

Δεν πειράζει, αφού... αργά ή γρήγορα θα την έβαζε στην πίστα το γερμανικό περιοδικό Sport Auto, στο πλαίσιο του Supertest. Έτσι, με τον οδηγό αγώνων Christian Gebhardt στο τιμόνι και φορώντας τα Michelin Pilot Super Sport με τα οποία διατίθεται στην αγορά, η Toyota GR Supra σταμάτησε το χρονόμετρο στα 7’ 52” 17. Ξεπέρασε δηλαδή την BMW Z4 M40i, με την οποία μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά της μέρη, αφού εκείνη στα χέρια του ίδιου οδηγού είχε γράψει χρόνο 7’ 55” 41.

Η Supra βρέθηκε όμως οριακά εμπρός και από την BMW M2 Competition των 410 PS, με την οποία ο Gebhardt είχε σημειώσει 7’ 52” 36 –αν και επίσημα η BMW ανακοινώνει ότι με τον δικό της οδηγό Jörg Weidinger έχει πετύχει 7’ 50”. Οι παραπάνω διαφορές χρόνων είναι ελάχιστες, και αφορούν γύρους που πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο διαφορετική μέρα αλλά διαφορετική εποχή. Πάντως σίγουρα η πρόβλεψη του αρχιμηχανικού της Supra, Tetsuya Tada, για χρόνο κάτω από 7' 50", δεν επαληθεύτηκε...

Δείτε εδώ το in-car video από τον ταχύτερο γύρο της Supra στο Nürburgring:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube