node/37341

Η θηλυκή πλευρά της Aston Martin

Ποια είναι η "Charlotte" και τι σχέση έχει με τη νέα Aston Martin DBX.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν η Aston Martin παρουσίασε και επίσημα την DBX, το πρώτο SUV στα 106 χρόνια της ιστορίας της.

Η εταιρεία περιγράφει την DBX σαν ένα SUV με ψυχή από sportscar. Με το συγκεκριμένο μοντέλο η βρετανική φίρμα ευελπιστεί σε αύξηση του όγκου των πωλήσεων της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου έλαβε χώρα στο Πεκίνο, καθώς η Κίνα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για το μέλλον της Aston Martin.

Τώρα η Aston Martin δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της, του Andy Palmer, δίνει μια άλλη διάσταση: Θέλει με την DBX να προσελκύσει γυναίκες πελάτες!

Μέχρι σήμερα μόνο το 10% των πελατών της Aston Martin είναι γυναίκες. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Κίνα, όπου το 50% των αγοραστών αυτοκινήτων της μάρκας είναι γένους θηλυκού. Φαίνεται ότι οι Κινέζες αρέσκονται στα σπορ αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Aston Martin DBX [video]

Ο Andy Palmer δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει σε ένα εύλογο βάθος χρόνου, παγκοσμίως το 50% των πελατών της να είναι γυναίκες.  

Το προφίλ του πελάτη της Aston Martin για το πρώτο της SUV είναι ένας επιχειρηματίας 40 χρόνων της δυτικής ακτής με παιδιά, που ακούει στο κωδικό όνομα "Charlotte".

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι χρησιμοποίησε μια ομάδα γυναικών η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση πολλών από τα χαρακτηριστικά της DBX. Αυτά περιλαμβάνουν τα ξεχωριστά κεντρικά υποβραχιόνια, το σχεδιασμό του ντουλαπιού και την εργονομική τοποθέτηση των βασικών συστημάτων ελέγχου του αυτοκινήτου, μαζί με το μεγαλύτερο χώρο των ποδιών και μικρότερη απόσταση από τα χειριστήρια.

Με δεδομένο ότι η κατηγορία των SUV είναι μια κατηγορία την οποία οι γυναίκες οδηγοί προτιμούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η Aston Martin ελπίζει ότι θα βρεθούν πολλές "Charlotte", να πληρώσουν (αυτές ή οι σύζυγοί τους) τα €171.668 για να αποκτήσουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με το κύρος του σήματος της Aston Martin.

node/39454
 Elon Musk

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Στην έβδομη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται το αφεντικό της Tesla, σε ένα Top 10 που καταλαμβάνεται κυρίως από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους από τους τομείς της τεχνολογίας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Πιστοποιημένος από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Elon Musk με περιουσία 70,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€62,4 δισ.), είδε το «πορτοφόλι» του να φουσκώνει η περίπου $43 δισεκατομμύρια (€38 δισ.) σε έναν χρόνο. Παρόλα αυτά βρίσκεται μακριά από τους δύο πρώτους: Jeff Bezos και Bill Gates, το αφεντικό της Amazon και ιδρυτής της Microsoft αντίστοιχα, εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία $189 (€167,3) δισ. ο πρώτος και $116 (€102,7) δισ. ο δεύτερος.

Ο Musk στην κούρσα του προς την κορυφή πλησιάζει τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Η περιουσία του τελευταίου, αξίας $93 (€82) δισ. αυξήθηκε «μόνο» κατά 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα έτος.

Αν οι δύο άντρες διατηρήσουν παρόμοια τάση για τον Ιούλιο του 2021, ο Elon Musk θα του πάρει τη θέση στο Top 3 των πλουσιοτέρων ανδρών στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι απίθανο. Ο καλιφορνέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επωφεληθεί τους τελευταίους μήνες από μια θεαματική αύξηση (+270%) στις μετοχές της Tesla, εκ των οποίων λέγεται ότι έχει στην κατοχή του περίπου το 20%. Μια μετοχή-λάστιχο, που αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος της περιουσίας του.

Ο 49χρονος Elon Musk θα μπορούσε επίσης να πιστωθεί με έναν ακόμη τίτλο: Αυτόν του υψηλότερα αμειβόμενου στελέχους επιχειρήσεων στον κόσμο. Με την αμοιβή του να είναι προσαρμοσμένη στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, θα μπορούσε να φτάσει σε έσοδα από την εργασία του τα 600 εκατομμύρια δολάρια ή 531 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2020!

node/39453

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Ένα ασυνήθιστο έκθεμα σε αντιπροσωπεία της Acura στις ΗΠΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον μας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Το Honda/Acura NSX δεύτερης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016, μπορεί να μην φημίζεται για τις πωλήσεις του, όμως είναι ένα μοντέλο με εντυπωσιακές επιδόσεις και τεχνολογία. Το θέαμα λοιπόν μιας γλάστρας με σχήμα NSX στην είσοδο της αντιπροσωπείας κέντρισε το ενδιαφέρον μας, καθώς από περιέργεια και μόνο θελήσαμε να δούμε πώς κατέληξε εκεί!

Μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, είδαμε πως το περίεργο έκθεμα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία John Eagle Acura στο Τέξας από το φθινόπωρο του 2018, και προς ανακούφιση όλων δεν πρόκειται για πραγματικό NSX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda NSX του 1990

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για μια κούφια μεταλλική κατασκευή βασισμένη σε σωληνωτό πλαίσιο, που έχει παρόμοιες διαστάσεις και σχήμα με το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Μάλιστα οι δημιουργοί της τοποθέτησαν εμπρός προφυλακτήρα (σε ασορτί πράσινο χρώμα), φώτα και τροχούς από το NSX τα οποία σε συνδυασμό με το καλυμμένο από γρασίδι αμάξωμα ξεγελάνε ακόμα και τον πιο δύσπιστο! Φυσικά κάτω από το γρασίδι απουσιάζουν τα πανάκριβα μηχανικά μέρη του υβριδικού NSX των 580 PS και 650 Νm από ένα twin-turbo V6 3,5 λίτρων και τρία ηλεκτρομοτέρ.

Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μάλιστα έχει φτιάξει και άλλο ένα παρόμοιο έργο, αυτή τη φορά βασισμένο σε SUV της Acura. Οφείλουμε να παραδεχτούμε τους τεχνίτες της AE ACCESS για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και την John Eagle Acura για αυτό το έξυπνο διαφημιστικό τρικ που μπορεί να κόστισε αλλά σίγουρα έφερε αρκετό κόσμο στις πόρτες της.