Η Τesla θα αποζημιώνει τους πελάτες της για τυχόν καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων

Η Τesla θα αποζημιώνει τους πελάτες της για τυχόν καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων

Η αποζημίωση αφορά στην απώλεια των φορολογικών ελαφρύνσεων που θα προκύψουν αν τα αυτοκίνητα δεν παραδοθούν ως το τέλος του χρόνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc (TSLA.O), Elon Musk, δήλωσε ότι η εταιρεία θα αποζημιώσει τους πελάτες εάν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων είναι τόσο μεγάλες που γίνουν αιτία να χάσουν τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προκύπτουν από την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που πέρασαν πέρυσι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τα κίνητρα που απαλλάσσουν τους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από φόρους ισχύουν για τα πρώτα 200.000 οχήματα που θα πουλήσει μια αυτοκινητοβιομηχανία. Στη συνέχεια αυτά μειώνονται στο 50% κάθε έξι μήνες έως ότου εξανεμίζονται εντελώς.
Με βάση αυτή τη ρύθμιση η Tesla είχε νωρίτερα μέσα στη χρονιά διευκρινίσει πως η πλήρης απαλλαγή φόρου της τάξης των $ 7.500 θα ίσχυε για αυτοκίνητα που θα είχαν παραγγελθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα παραδίδονταν στους πελάτες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Από την πρώτη ημέρα του 2019 η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 3.750 δολάρια.

Με λίγες μόνο μέρες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το 2018, αρκετοί πελάτες περιμένουν ακόμα τα οχήματα τους και βλέποντας τις παραγγελίες τους να καθυστερούν διαμαρτυρήθηκαν έντονα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της Tesla για το τι μέλει γενέσθαι με τα αυτοκίνητά τους, αφού κινδυνεύουν να χάσουν το 50% της έκπτωσης φόρου.

Απαντώντας το Σάββατο σε ένα χρήστη του Twitter που ρώτησε τι θα συμβεί αν τα αυτοκίνητα δεν έφτασαν έγκαιρα, ο Musk απάντησε: «Αν η Tesla έχει δεσμευτεί ότι θα παραδώσει το αυτοκίνητο μέσα στο 2018 και δεν το κάνει, τότε θα καλύψει αυτή τη φορολογική διαφορά που θα προκύψει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube