Η Tesla έχασε $126 δισ. σε μια μέρα λόγω... Twitter

Η Tesla έχασε $126 δισ. σε μια μέρα λόγω... Twitter

Οι μέτοχοι φοβούνται πως ο Musk θα πουλήσει μετοχές της Tesla για να συμπληρώσει το ποσό των $44 δισ. για την εξαφορά του Twitter.

Ο Elon Musk πλήρωσε $44 δισ. για να εξαγοράσει το πιο δημοφιλές ίσως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter. Ωστόσο, οι μέτοχοι της Tesla φαίνεται πως δεν είδαν με καλό μάτι τη συμφωνία αυτή φοβούμενοι ότι για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, η Tesla θα υποστεί οικονομικές πιέσεις. 

Και αυτό διότι ο Musk έχει πάρει ένα δάνειο ύψους $12,5 δισ. με εγγύηση τις μετοχές της Tesla. Επιπλέον υπήρξαν ανησυχίες ότι για να πληρώσει τα $44 δισ. o Musk ίσως αναγκαστεί να πουλήσει μέρος των μετοχών της Tesla που κατέχει, κάτι που θα ρίξει την τιμή τους. 

Υπό την πίεση όλων αυτών, οι μετοχές της Tesla που κατέχει ο Musk υποχώρησαν συνολικά κατά $40 δισ. από την ημέρα που αποκάλυψε την πρόθεσή του να εξαγοράσει το 9,2% του Twitter σύμφωνα με το Bloomberg. Συνολικά μέχρι σήμερα η μετοχή της Tesla -μετά και την ανακοίνωση του deal της πλήρους εξαγοράς του Twitter- έχει υποχωρήσει κατά 23%, ποσοστό που σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί σε $275 δισ.

Μόνο χθες Τρίτη, η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση πάνω από 12% που αντιστοιχεί σε $126 δισ. με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται πλέον στα $906 δισ., την ώρα που τη Δευτέρα ήταν πάνω από $1τρισ.

Πάντως, η συμφωνία εξαγοράς του Twitter δεν θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση» και θα κριθεί οριστικά τον Οκτώβριο, ενώ η εκατέρωθεν ρήτρα για τη μη ολοκλήρωσή της έχει οριστεί στα $1 δισ. Δηλαδή όποια πλευρά θεωρηθεί υπαίτια της μη ολοκλήρωσης θα πληρώσει στην άλλη αυτό το ποσό.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Musk προς το παρόν δεν έχει καταστήσει 100% σαφές από πού και πώς θα αντλήσει τα $44 δισ. για να πληρώσει το τίμημα της εξαγοράς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube