Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα [video]

Η Tesla ανακαλεί 1,1 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα [video]

Εντοπίστηκε πρόβλημα στο σύστημα επιβράδυνσης των αυτοκινήτων της Tesla όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι.

tesla China

Οι κινεζικές αρχές καλούν την Tesla να ανακαλέσει άμεσα από την κυκλοφορία 1,1 εκατ. αυτοκίνητα που είτε κατασκευάστηκαν είτε εισήχθησαν στην Κίνα. 

Πρόκειται για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2023. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές (σ.σ.: την κινεζική Κρατική Διοίκηση για την Ρύθμιση της Αγοράς), το πρόβλημα εντοπίζεται στο σύστημα επιβράδυνσης/ανάκτησης ενέργειας των αυτοκινήτων στη λειτουργία one pedal. 

Η έρευνα για σύγκρουση ενός Tesla Model Y στην Κίνα αποκάλυψε ότι το γκάζι πατήθηκε τέρμα, ενώ τα φρένα δεν ενεργοποιήθηκαν.

Όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι από το γκάζι κανονικά το αυτοκίνητο επιβραδύνει, ενώ ταυτόχρονα η ενέργεια της πέδησης μέσω του συστήματος ανάκτησης μεταφέρεται στην μπαταρία για να την φορτίζει. 

tesla model y crash china

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μυστήριο με το τροχαίο δυστύχημα του «ακυβέρνητου» Tesla Model Y [video]

Οι κινεζικές αρχές διατείνονται πως η επιβράδυνση δεν είναι η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Πρόσφατα η Tesla επανέφερε με μια over-the-air αναβάθμιση του λογισμικού με τη λειτουργία της αναγεννητικής πέδησης να είναι ρυθμίσιμη από τον οδηγό, κάτι που είχε καταργήσει. 

Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές επιμένουν πως χρειάζεται μια πιο ενδελεχής έρευνα και για τον λόγο αυτό καλούν την Tesla να στείλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στους πελάτες της και ταυτόχρονα να ανακαλέσει τα αυτοκίνητά της. 

Το Bloomberg ζήτησε από την Tesla να σχολιάσει την απόφαση αυτή των αρχών της Κίνας, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε. 

Nα σημειώσουμε πως η όλη ιστορία ξεκίνησε από τη διερεύνηση ενός δυστυχήματος με ένα Model Y κατά το οποίο σκοτώθηκαν ένας μοτοσικλετιστής και μια μαθήτρια λυκείου, ενώ ακόμα τρία άτομα τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός του Tesla έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το δυστύχημα έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με την Tesla να ισχυρίζεται πως τα φώτα των φρένων του αυτοκινήτου δεν ήταν αναμμένα με τα δεδομένα από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου να δείχνουν πως ο οδηγός δεν έκανε καμία προσπάθεια να φρενάρει. 

Δείτε το βίντεο από το δυστύχημα που είχε ξεσηκώσει θύελλα στην Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube