Μυστήριο με το τροχαίο δυστύχημα του «ακυβέρνητου» Tesla Model Y [video]

Μυστήριο με το τροχαίο δυστύχημα του «ακυβέρνητου» Tesla Model Y [video]

Το τραγικό συμβάν με την ανεξέλεγκτη πορεία ενός Tesla Model Y στην επαρχία Chaozhou της Κίνας που οδήγησε στο θάνατο 2 ανθρώπων, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών κατά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το συγκλονιστικό συμβάν που έλαβε χώρα στην επαρχία Chaozhou της Κίνας φαίνεται πως πέραν της τραγικής του εξέλιξης ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου!

Η Tesla θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον των Αρχών, με τα στοιχεία της έρευνας, να είναι σαφώς εις βάρος της. Μάλιστα, αυτή φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς πολλοί Κινέζοι κάτοχοι των ηλεκτρικών μοντέλων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν προχωρήσει σε δεκάδες καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά. 

Πολλοί δε, έχουν φθάσει στο σημείο να τοποθετήσουν μέχρι και κάμερες στο εσωτερικό των οχημάτων τους προκειμένου να αποδείξουν, εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, ότι δεν είναι δική τους υπαιτιότητα! Επίσης, έχουν δημιουργηθεί ποικίλες ομάδες στο διαδίκτυο που δημοσιεύουν ανάλογα περιστατικά, με το σλόγκαν που κυριαρχεί σε αυτές να είναι... «αόρατος δολοφόνος».

tesla

Στο πιο πρόσφατο συμβάν, ο πρώην επαγγελματίας οδηγός και ιδιοκτήτης του Model Y που σκόρπισε το θάνατο στην επαρχία Chaozhou, δήλωσε στις Αρχές ότι το αυτοκίνητο του επιτάχυνε μόνο του, δεν φρέναρε και δεν εκτελούσε καμία εντολή του!

Η Tesla υποστηρίζει, ότι στον έλεγχο που πραγματοποίησε στο αυτοκίνητο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπήρχε κάποια βλάβη στο σύστημα κίνησης, πέδησης ή σε οποιοδήποτε άλλη ηλεκτρική λειτουργία, καταλήγοντας, ότι υπαίτιος για το συμβάν είναι αποκλειστικά ο οδηγός.

Αντίθετα, ο Zhuan (δε δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του οδηγού) αναφέρει ότι το αυτοκίνητο του άρχισε να επιταχύνει αυτοβούλως για 2,6 km. Επιπλέον όσες φορές προσπάθησε να πατήσει φρένο για να το ακινητοποιήσει, το πεντάλ ήταν «σκληρό» και δεν ανταποκρίνονταν στις εντολές του. 

Επίσης όταν προσπάθησε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει τη ξέφρενη πορεία του, πάτησε στον επιλογέα ταχυτήτων το μπουτόν για τη θέση «P» αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. 

tesla

Οι Αρχές, εξέτασαν τον Zhuan και ενημέρωσαν επίσημα, ότι δεν ήταν υπό την επίρρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, και οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν κατά τη μήκος της μοιραίας διαδρομής επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του, καθώς σε πολλά σημεία του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ανάβουν τα πίσω φώτα των φρένων (όπως κατέθεσε ο Zhuan) δίχως όμως το Model Y να μειώνει την ταχύτητα του. 

Το ποιος έφταιξε τελικά, θα κληθούν να αποφασίσουν τα κινέζικα δικαστήρια, από τη στιγμή που υπήρξαν νεκροί αλλά και ο ιδιοκτήτης του Tesla Model Y κατέθεσε μήνυση στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube