Η Tesla αναγκάζεται να αγοράσει πίσω το Μodel 3 δυσαρεστημένου ιδιοκτήτη

Η Tesla αναγκάζεται να αγοράσει πίσω το Μodel 3 δυσαρεστημένου ιδιοκτήτη

Δικαστική απόφαση αναγκάζει την Tesla να αγοράσει πίσω το Model 3 ενός ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος με το σύστημα Αutopilot.

Tesla

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια γκάφα του συστήματος Autopilot της Tesla κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Αυτή τη φορά όμως, ο αγανακτισμένος ιδιοκτήτης φαίνεται να δικαιώνεται καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spiegel, δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε ότι η Tesla πρέπει να αγοράσει πίσω το Model 3 ενός ιδιοκτήτη, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τη λειτουργία του συστήματος Autopilot.

Ο Γερμανός ιδιοκτήτης ανέφερε ότι όταν ενεργοποιούσε το Autopilot, το Model 3 του συμπεριφέρονταν σαν ένας μεθυσμένος οδηγός να βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του. Επιπλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ίδιος πλήρωσε €6.300 για ένα πακέτο λογισμικού το οποίο δεν μπορούσε να υποστηριχτεί από το hardware που διέθετε το αυτοκίνητο.

Tesla

Συγκεκριμένα, τα συστήματα υποβοήθησης όπως η αυτόματη προσπέραση αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο δεν λειτουργούσαν. Στην είσοδο και στην έξοδο σε αυτοκινητοδρόμους το Model 3 έκανε απότομες διορθώσεις στην πορεία του και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν αναγνώριζε τους φωτεινούς σηματοδότες και τα σήματα STOP.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στο λογισμικό του και ότι ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να κάνει την απαραίτητη αναβάθμιση στο hardware χωρίς κόστος.

Το αποτέλεσμα είναι το γερμανικό δικαστήριο να αναγκάσει την Tesla να αγοράσει πίσω ουσιαστικά το Model 3, επιστρέφοντας στον ιδιοκτήτη και τα €69.000 που κόστισε το αυτοκίνητο. Όπως είναι φυσικό, η μάρκα έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube