Η ρωσική Aurus Convertible «σημαδεύει» την Rolls-Royce [video]

Η ρωσική Aurus Convertible «σημαδεύει» την Rolls-Royce [video]

To αυτοκίνητο εμφανίστηκε στη διάρκεια παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία – Άγνωστο αν θα μπει στην παραγωγή.

Η νέα ρωσική μάρκα Aurus έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στη διάρκεια της ορκωμοσίας του Ρώσου Προέδρου Πούτιν τον Μάιο του 2018. Τότε είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά η λιμουζίνα Senat, η οποία αργότερα την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Πρόσφατα, στην Κόκκινη Πλατεία εμφανίστηκαν στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης και κάποιες Aurus convertible, για τις οποίες η μάρκα δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες, αλλά όπως φαίνεται είναι και αυτές έτοιμες να μπουν στην παραγωγή.

Μια πρώτη ματιά, από όσο μας επιτρέπουν οι φωτογραφίες να κρίνουμε, δείχνουν πως το ανοικτό μοντέλο ακολουθεί τα βήματα του Senat. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες σημαντικές αλλαγές όπως το γεγονός ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα δίθυρο αμάξωμα αντί του τετράθυρου σεντάν. Επιπλέον, στο πίσω μέρος διακρίνεται ευκρινώς το μέρος όπου αποθηκεύεται η αναδιπλούμενη μαλακή οροφή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Tvzvezda.ru και οι οποίες βασίζονται σε δηλώσεις του ρώσου υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου, το ύψος του αμαξώματος έχει μειωθεί σε σχέση με το σεντάν κατά 20 χιλιοστά.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, ενώ στο σεντάν Senat διατίθεται με δύο κινητήρες, έναν  υβριδικό V8 εξελιγμένο σε συνεργασία με την Porsche, του οποίου το θερμικό 4,4λιτρο μοτέρ αποδίδει 598 PS που υποστηρίζεται από ηλεκτρομοτέρ 40 PS και έναν 6,6λιτρο V12 με 859 άλογα, η convertible έκδοση θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά των υβριδικό.

Στο εσωτερικό, οι εικόνες που φάνηκαν από την εμφάνιση του νέου μοντέλου στην στρατιωτική παρέλαση, δεν είναι αντιπροσωπευτικές αυτής που θα υιοθετηθεί αν το αυτοκίνητο βγει στην παραγωγή. Και αυτό διότι φέρει ειδικές τροποποιήσεις  που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αφαίρεση του καθίσματος του συνοδηγού για να μπορούν οι επίσημοι να στέκονται όρθιοι στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα υπάρχουν και ειδικά υλικά που να είναι ανθεκτικά στη βροχή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν η ανοικτή αυτή έκδοση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον για επίσημες εμφανίσεις ή αν θα βγει στην παραγωγή, αυτό προς το παρόν παραμένει άγνωστό, ωστόσο η πρόταση δεν παύει να είναι… ανταγωνιστική της Rolls-Royce Dawn.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube