Η PSA διακόπτει τη συνεργασία της με την κινεζική Changan

Η PSA διακόπτει τη συνεργασία της με την κινεζική Changan

Έφτιαχναν από κοινού τα μοντέλα της DS – Η μάρκα θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην κινεζική αγορά.

Ο όμιλος PSA και η Changan Automobile θα τερματίσουν την κοινή τους επιχείρηση στην Κίνα, η οποία κατασκευάζει και πωλεί αυτοκίνητα της DS. Αυτό δεν σημαίνει πως η διαθεση των μοντέλων της DS στην Κίνα θα σταματήσει, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Changan για την υποστήριξή της τα τελευταία οκτώ χρόνια και να επιβεβαιώσουμε ότι η μάρκα DS θα συνεχίσει την παρουσία και την ανάπτυξή της στην Κίνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η PSA έχει μια δεύτερη, μεγαλύτερη κοινοπραξία στην Κίνα με τη Dongfeng Motor.

Ο εκπρόσωπος της PSA δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο για τη λύση της κοινής επιχείρησης.
«Η DS Automobiles θα αναπτύξει μια νέα στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας σε αυτή τη στρατηγική αγορά», δήλωσε.

Οι πωλήσεις οχημάτων του Groupe PSA μειώθηκαν δραματικά στην Κίνα, από περισσότερους από 700.000 το 2014 σε μόλις 94.000 τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, μείωση της τάξης του 56%. Η DS πούλησε μόλις 311 οχήματα στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία το τρίτο τρίμηνο.

Η Changan και η PSA είχαν επενδύσει € 500 εκατ. το 2017 για να ενισχύσουν την κοινοπραξία, η οποία είναι γνωστή ως CAPSA. Να σημειώσουμε πως το εργοστάσιό τους στο Chongqing έχει ετήσια δυναμικότητα 200.000 οχημάτων, αλλά παράγει μόλις το ένα δέκατο τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube