Η Porsche θα διαθέσει 911 εκατ. μετοχές

Η Porsche θα διαθέσει 911 εκατ. μετοχές

Η Porsche σχεδιάζει να διαθέσει 911 εκατ. μετοχές προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, τιμώντας με αυτό τον τρόπο, το θρυλικό μοντέλο της, την «911».

Η Porsche βρίσκεται μισό βήμα πριν την είσοδο της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen αναμένεται να υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική φίρμα, σε αυτήν την σημαντική στιγμή της ιστορίας της, φέρεται πως σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση 911 εκατ. μετοχές της εταιρείας, τιμώντας με τον τρόπο αυτό το θρυλικό μοντέλο της, την «911».

porsche

Ωστόσο, από αυτές τις 911 εκατ. μετοχές, μόνο οι μισές θα τεθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η Porsche SE θα αγοράσει το 25% συν μία μετοχή του διαθέσιμου μετοχικού κεφαλαίου, αφήνοντας υπόλοιπο 25% της αυτοκινητοβιομηχανίας στους υποψήφιους επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Porsche αναμένει ότι η εταιρεία θα «κοστολογηθεί» μεταξύ 70 και 80 δισ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές της HSBC, ωστόσο, θεωρούν ότι το ποσό θα κυμανθεί από 44,5 δισ. έως 56,9 δισ. ευρώ.

Η Porsche εκτιμά ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου. Ο ισχυρός άνδρας της φίρμας, Oliver Blume, έκανε λόγο για ιστορική στιγμή που θα εξασφαλίσει στην εταιρεία οικονομική ανεξαρτησία και ασφάλεια.

Η Porsche, με το ζεστό χρήμα που αναμένεται να γεμίσει τα ταμεία της, θα επενδύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του ποσού στο ηλεκτρικό της πλάνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube