Η Porsche ετοιμάζει νέα EV και προσδοκά σε αύξηση κερδών

Η Porsche ετοιμάζει νέα EV και προσδοκά σε αύξηση κερδών

Οι πελάτες είναι έτοιμοι να πληρώσουν για τη νέα τεχνολογία, εκτιμά ο οικονομικός διευθυντής της Porsche, o οποίος προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Porsche είναι πεπεισμένη πως θα αποκομίσει περισσότερα κέρδη στο μέλλον παράγοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από όσα βάζει σήμερα στα ταμεία της με τα «κλασικά» μοντέλα της που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Ο οικονομικός διευθυντής της Porsche, Lutz Meschke, λέει ότι υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες αύξησης των τιμών των ηλεκτρικών οχημάτων και ότι τα περιθώρια κέρδους από τα EV της αυτοκινητοβιομηχανίας θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα με αυτά των μοντέλων με θερμικούς κινητήρες. Παράλληλα δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι οι πελάτες θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για τη νέα τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche Taycan 4S

Η Porsche προβλέπει ότι το 80% των οχημάτων που θα πουλάει μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας θα είναι ηλεκτρικά. Λέει επίσης ότι τα EV θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της αγοράς πολυτελών οχημάτων μέχρι το 2031.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά νέα ηλεκτρικά οχήματα που ετοιμάζει η Porsche είναι η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Macan. Ενώ πολλές σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το μοντέλο παραμένουν ακόμη μυστικές, το σίγουρο είναι πως η ηλεκτρική Macan θα κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτή με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Porsche αποκάλυψε επίσης πρόσφατα ότι ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό πολυτελές SUV που θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Η εταιρεία σχεδιάζει μια δημόσια εγγραφή για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ηλεκτρικής της μετάβασης. Η δημόσια εγγραφή ήταν στα σκαριά για πολλούς μήνες και πριν από λίγο καιρό, ορισμένοι τραπεζίτες που συμμετείχαν στην κίνηση είχαν αποτιμήσει την αξία της εταιρείας περισσότερο από €80 δισ. Ωστόσο, πρόσφατα προέκυψε ότι μπορεί να απαιτηθεί μεγάλη μείωση για την IPO, πράγμα που σημαίνει ότι η Porsche μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστεί με μόλις €60 δισ.

Οι τραπεζίτες που συμμετέχουν στη συμφωνία αναμένεται να ερευνήσουν τις συνθήκες της αγοράς στα τέλη Αυγούστου, ενώ η τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Porsche θα έρθει λίγο αργότερα. Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι μια δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube