Η Nissan κατασκευάζει εργοστάσιο στην Αλγερία

Η Nissan κατασκευάζει εργοστάσιο στην Αλγερία

Η επένδυση είναι της τάξης των $ 160 εκατ. και γίνεται από κοινού με τοπικό επιχειρηματικό όμιλο.

Η Nissan υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με έναν ιδιώτη εταίρο της Αλγερίας για την κατασκευή εργοστασίου αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εργοστάσιο που θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Oran, πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2020 με δυναμικότητα 63.500 αυτοκινήτων το χρόνο που θα είναι και επιβατικά  και ελαφρά επαγγελματικά, σύμφωνα με δηλώσεις του Peyman Kargar, αντιπροέδρου της Nissan και προέδρου των επιχειρήσεων της εταιρείας στην Αφρική, Μέση Ανατολή και Ινδία.

Ωστόσο, στη διάρκεια της τελετής υπογραφής των συμφωνητικών που έγινε στο Αλγέρι, δεν αποσαφηνίστηκε ποια ακριβώς μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο, κάτι που όπως είπαν οι υπεύθυνοι της Nissan, θα γνωστοποιηθεί αργότερα με την πρόοδο των εργασιών.
Ο εταίρος της Nissan είναι ο όμιλος Hasnaoui ο οποίος θα κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο στο έργο που αναμένεται να δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας.

Η Αλγερία απαγόρευσε τις εισαγωγές αυτοκινήτων ως μέρος μιας προσπάθειας περικοπής των δαπανών λόγω της μείωσης των κερδών από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που είναι η κύρια πηγή εσόδων για το κράτος.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διαφοροποίηση της οικονομίας μας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Hasnaoui, ο  Sofiane Hasnaoui.

Η βορειοαφρικανική χώρα, μέλος του ΟΠΕΚ, προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να αναπτύξει τον μη ενεργειακό τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει μόλις το 6% των συνολικών εσόδων από εξαγωγές.

«Η Αλγερία είναι μια μεγάλη χώρα για εμάς. Χάρη στην υποστήριξη της κυβέρνησης, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε εκ μέρους της Nissan ο Kargar και πρόσθεσε ότι αρχικά η προτεραιότητα είναι να ανταποκριθούμε στην τοπική ζήτηση, αλλά θα σκεφτούμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας αργότερα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube