Η Mazda θα παρουσιάσει νέο πετρελαιοκινητήρα το 2020

Η Mazda θα παρουσιάσει νέο πετρελαιοκινητήρα το 2020

Η ιαπωνική εταιρεία πιστεύει πως υπάρχει ακόμα περιθώριο βετίωσης στην κατανάλωση και τους ρύπους των diesel.

Η Mazda ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πετρελαιοκινητήρα μέσα στο 2020 που θα συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης του μέσου όρου εκπομπών ρύπων ολόκληρης της γκάμας της.

Μετά το σκάνδαλο dieselgate του Volkswagen Group, η δημοτικότητα των κινητήρων diesel έχει δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα με μείωση των πωλήσεων σε αρκετές αγορές. Επιπλέον, αρκετοί κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και η Volvo, έχουν ανακοινώσει πως σταματούν την εξέλιξη κινητήρων diesel και αφοσιώνονται στην ηλεκτροκίνηση. Αντίθετα με αυτή την τάση της αγοράς, η Mazda πιστεύει πως υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση των θερμικών μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς βέβαια να παραμελεί την παράλληλη εξέλιξη ηλεκτροκίνητων, επεκτεινόμενης αυτονομίας, επαναφορτιζόμενων υβριδικών και ήπιων υβριδικών μοντέλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mazda e-TPV: Ένα ηλεκτρικό CX-30 επεκτεινόμενης αυτονομίας

Mazda CX-5

Ο υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Mazda Ευρώπης, Christian Schultze δήλωσε: «Επιμένουμε στους κινητήρες diesel. Για το 2020, έχουμε μια νέα προσέγγιση στους πετρελαιοκινητήρες. Θα σας δείξουμε πόσο καθαροί και αποδοτικοί μπορούν να γίνουν οι κινητήρες diesel».

Στην ερώτηση για το αν το νέο μοτέρ θα υιοθετήσει παρόμοια τεχνολογία με τον Skyactive-X βενζίνης, ο τεχνικός της Mazda απάντησε: «Θα σας εκπλήξουμε του χρόνου. Οι διαφορές μεταξύ κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου δεν είναι τόσο πολλές»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda θα είναι SUV [video]

Όσον αφορά ta εναλλακτικά συστήματα κίνησης, o Schultze δήλωσε: «Αν φτάσουμε στην εποχή που τα βιώσιμα καύσιμα είναι οικονομικά παρόμοια γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε; Ελπίζουμε οι κυβερνήσεις να ξυπνήσουν και να δουν πως η ηλεκτροκίνηση είναι μια λύση αλλά υπάρχουν και άλλες. Η τεχνολογία Skyactive-X είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube