Η Mazda δε θα επιτρέψει στον εξηλεκτρισμό να αλλοιώσει το MX-5

Η Mazda δε θα επιτρέψει στον εξηλεκτρισμό να αλλοιώσει το MX-5

Όπως όλη γκάμα της Mazda, έτσι και το MX-5 θα έχει εξηλεκτριστεί μέχρι το 2030. Ωστόσο, η ιαπωνική φίρμα υπόσχεται ότι δε θα αφήσει τον εξηλεκτρισμό να αλλοιώσει το χαρακτήρα του.

Mazda MX-5

Μέχρι το 2030, όλα τα μοντέλα της Mazda θα διαθέτουν κάποια μορφή εξηλεκτρισμού, συμπεριλαμβανομένου και του ρόουντστερ MX-5.

Στο άκουσμα αυτής της είδησης, είναι λογικό ότι πολλοί φίλοι του ιαπωνικού εμβληματικού ρόουντστερ θα αντιδράσουν, κάνοντας λόγο για αλλοίωση του σπορ χαρακτήρα του.

Ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του στον Τύπο, o Dave Coleman, μέλος της ομάδας εξέλιξης του MX-5, γνωρίζοντας τους προβληματισμούς των φανατικών του μοντέλου υποσχέθηκε ότι ο εξηλεκτρισμός δε θα επηρεάσει το διαχρονικό χαρακτήρα του MX-5.

Mazda MX-5

«Τα βασικά στοιχεία του MX-5 είναι το χαμηλό βάρος και η πρακτικότητα, και με την πρακτικότητα εννοώ ότι είναι ένα αυτοκίνητο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθημερινά, εφόσον δε χρειάζεται να μεταφέρεις πολλά πράγματα. Η ανάρτηση είναι άνετη, ο κινητήρας είναι οικονομικός και πάνω από όλα το βάρος χαμηλό», δήλωσε ο Coleman.

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν αφαιρέσεις ένα από αυτά τα στοιχεία από τη συνάρτηση δε θα έχουμε να κάνουμε πια με ένα MX-5.

«Εάν το αυτοκίνητο γίνει βαρύ δεν θα μπορείς να το απολαύσεις, όμως εάν δεν έχεις αρκετή αυτονομία για να φύγεις από την πόλη για να ευχαριστηθείς την οδήγηση υπάρχει πάλι πρόβλημα. Αυτή είναι η δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Mazda MX-5

Ο Coleman ευελπιστεί ότι μέχρι το 2035 η εταιρεία θα έχει βρει την τέλεια συνταγή εξηλεκτρισμού του MX-5. Μέχρι όμως να έρθει εκείνη η στιγμή όλα δείχνουν ότι η νέα γενιά του MX-5 θα υιοθετήσει ένα ήπια υβριδικό σύνολο διατηρώντας έτσι το βάρος του σε χαμηλό επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube