Η λιμουζίνα του Πούτιν μπήκε στην παραγωγή

Η λιμουζίνα του Πούτιν μπήκε στην παραγωγή

Το Aurus Senat θα παραχθεί φέτος σε 200-300 αντίτυπα.

Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του πολυτελούς Aurus Senat που ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν προώθησε από το 2018 την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην προεδρία της χώρας.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είχε βέβαια ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, το 2013, ενώ η πρώτη του επίσημη εμφάνιση έγινε το 2018 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας. 

Το Senat διατίθεται με δύο κινητήρες για να διαλέξετε. Ένα υβριδικό V8 εξελιγμένο σε συνεργασία με την Porsche, του οποίου το θερμικό μοτέρ των 4,4 lt αποδίδει 598 PS και υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρομοτέρ 40 PS και έναν V12 6,6 lt με 859 PS.

πθτ

Όσον αφορά το αμάξωμα, υπάρχουν δύο διαθέσιμα μεγέθη: Το κοντό που φτάνει σε συνολικό μήκος τα 5,63 m και η μακριά έκδοση που προσθέτει ένα ακόμη μέτρο στο μεταξόνιο, φτάνοντας το τελευταίο στα 4,3 m. Σε αυτή την περίπτωση, οι πίσω επιβάτες έχουν τέτοιο διαθέσιμο χώρο που μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι με κλίση του εδράνου του καθίσματος στις 45°. Είτε πίνοντας παγωμένη σαμπάνια (ή βότκα καλύτερα), χάρη στο ενσωματωμένο ψυγείο, με κρυστάλλινο ποτήρι όπου πάνω του είναι χαραγμένο το σήμα της Aurus.

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο θυμίζει έντονα σε πολλά σημεία τη Rolls-Royce Phantom, καθώς το ζητούμενο είναι να βγει προς τα έξω μια εικόνα κύρους και πολυτέλειας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Denis Manturov, είπε ότι 200-300 αυτοκίνητα θα παραχθούν φέτος, με βάση δηλώσεις του στην εφημερίδα Vedomosti. Το κόστος υπολογίζεται να ξεκινά από τα 18 εκατομμύρια ρούβλια (245.000 δολάρια περίπου) με την τιμή να ανεβαίνει ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube