Η Hyundai αναστέλλει την παραγωγή της στη Νότια Κορέα λόγω κοροναϊού!

Η Hyundai αναστέλλει την παραγωγή της στη Νότια Κορέα λόγω κοροναϊού!

Τα εργοστάσια που της προμηθεύουν καλωδιώσεις είναι κινεζικά και έχουν κλείσει.

Η Hyundai Motor δήλωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή της στη Νότια Κορέα, τη μεγαλύτερη παραγωγική βάση της, όντας η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία εκτός Κίνας που κάνει κάτι τέτοιο, εξαιτίας του κοροναϊού.

Η Hyundai διαθέτει επτά εργοστάσια στη Νότια Κορέα, τα οποία εξυπηρετούν την τοπική αγορά και τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες. Η παραγωγή της Hyundai στην Κορέα αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής της.

Η αιτία είναι η έλλειψη καλωδίων που η  Hyundai προμηθεύεται κυρίως από την Κίνα. Δύο από τους βασικούς της προμηθευτές, η Kyungshin και η Yura Corporation, δήλωσαν ότι προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγή στα εργοστάσιά τους στη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία για να αντισταθμίσουν τη διακοπή της προσφοράς από την Κίνα.

Και οι δύο προμηθευτές σκοπεύουν να ξαναρχίσουν την παραγωγή στα κινεζικά εργοστάσια τους μετά τις 9 Φεβρουαρίου. «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος της Kyungshin.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla, η Ford, το Groupe  PSA, η Nissan και η Honda, έχουν ήδη αναστείλει την παραγωγή στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες.

Τα περισσότερα από τα εργοστάσια της Hyundai στη Νότια Κορέα θα τεθούν εκτός λειτουργίας από τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ ορισμένες γραμμές παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Φεβρουαρίου ή στις 12 Φεβρουαρίου, με τα χρονοδιαγράμματα για την αναστολή θα διαφέρουν ανάλογα με τη γραμμή παραγωγής, δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai.

«Η εταιρεία επανεξετάζει διάφορα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τη διακοπή των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης εναλλακτικών προμηθευτών σε άλλες περιοχές», δήλωσε η Hyundai. Η Hyundai και η θυγατρική της Kia Motors δεν διατηρούν μεγάλα αποθέματα εξαρτημάτων  καλωδίωσης, τα οποία κατασκευάζεται κυρίως στην Κίνα, δήλωσε ο Lee Hang-koo, ανώτερος ερευνητής στο Κορεατικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Οικονομίας και Εμπορίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube