Η GM εξετάζει την ιδέα ενός ηλεκτρικού Hummer!

Η GM εξετάζει την ιδέα ενός ηλεκτρικού Hummer!

Μέχρι το 2023 έχει δεσμευτεί για 20 ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως.

Η General Motors επεξεργάζεται την ιδέα κατασκευής ενός ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο θα επαναφέρει στη ζωή το «νεκρό» εμπορικό σήμα Hummer. Η ιδέα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο με την GM να σχεδιάζει ποια οχήματα θα συμπεριληφθούν σε ένα στόλο ηλεκτροκίνητων SUV και φορτηγών που θα βάλει στο μέλλον στην παραγωγή.

Το σχέδιο για το Hummer έχει έρθει στην επικαιρότητα καθώς φαίνεται να αυξάνεται η ζήτηση για σκληροτράχηλα SUV, αλλά παράλληλα πρέπει να ξεπεραστεί και το εμπόδιο του παρελθόντος, εμπόδιο που είχε να κάνει με την «καταδίκη» του Hummer ως ένα από τα πλέον βενζινοβόρα αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί.

Η ιδέα ενός ηλεκτρικού Hummer έρχεται να ενταχθεί σε αυτό που η CEO της GM, η Mary Barra αποκαλεί ένα «ηλεκτρικό μέλλον» και είναι η μεταστροφή της εταιρείας σε πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον. Το Hummer είναι μία από τις πολλές επιλογές που η GM διερευνά καθώς αγωνίζεται να αναπτύξει την επόμενη γενιά οχημάτων με μπαταρία. Αρκετές άλλες εταιρείες αυτοκινήτων σπεύδουν επίσης να παράγουν εμπορικά βιώσιμα μοντέλα με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss δήλωσε πως «δεν είμαι σίγουρος αν θα προχωρήσει η ιδέα με το Hummer. Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτή θα γίνει αποδεκτή από το κοινό. Ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές, σε μια εποχή που οι κανόνες για τις εκπομπές ρύπων γίνονται όλοι και πιο αυστηροί, εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε ένα συμβατικό Hummer».

Η GM εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε δύο προγράμματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο έχει να κάνει με την ανάπτυξη επιβατικών αυτοκινήτων, crossover  και SUV και μιας γκάμας μικρών και μεσαίων μοντέλων. Αυτό είναι μέρος της δέσμευσης της αυτοκινητοβιομηχανίας να βάλει στην κυκλοφορία συνολικά 20 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα παγκοσμίως μέχρι το 2023.
Το δεύτερο έχει να κάνει με ηλεκτρικά pickups και οχήματα μεγάλου μεγέθους κάποια από τα οποία θα μπορούν να πάνε και εκτός δρόμου (σ.σ.: Η GM δεν διευκρινίζει τι ορίζει ως οχήματα μεγάλου μεγέθους).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube