Η General Motors επιστρέφει στην Ευρώπη

Η General Motors επιστρέφει στην Ευρώπη

Η General Μotors σχεδιάζει μεγάλο comeback στην αγορά της Ευρώπης και θα το κάνει εξάγοντας αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα των Cadillac, Chevrolet και Hummer.

General Motors

Η General Μotors ετοιμάζει την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές αγορές, με μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων πoυ στην κορυφή της θα βρίσκεται το SUV, Cadillac Lyric. Η στρατηγική της GM για την απόβαση στην Ευρώπη αναμένεται να ανακοινωθεί το 2023.

Θυμίζουμε ότι περίπου πριν από πέντε χρόνια, το γκρουπ PSA απέκτησε από την General Μotors την Opel, η οποία ανήκει πλέον στον όμιλο Stellantis. Η συγκεκριμένη εξαγορά είχε ως αποτέλεσμα και την αποχώρηση της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας από την αγορά της Ευρώπης, στην οποία είχε σταματήσει από πριν να εξάγει τις υπόλοιπες φίρμες της.  

General Motors

Με την αγορά να στρέφετε παγκόσμια προς τον εξηλεκτρισμό, ο επικεφαλής της GM στην Ευρώπη, Mahmoud Samara, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει πλέον όλα τα προσόντα να γίνει ένας από τους κύριους παίχτες της αγοράς των ηλεκτρικών και στα μέρη μας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κύριος λόγος που πάρθηκε η απόφαση για επιστροφή είναι η συνεχώς αυξανόμενη απήχηση των ηλεκτρικών μοντέλων στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτή τη φορά, η General Motors θα προσπαθήσει να κατακτήσει την αγορά μέσω της Cadillac, της Chevrolet και της Hummer.

Τέλος, γνωρίζοντας ότι το ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό είναι άκρως απαιτητικό και ο ανταγωνισμός υψηλός, ο Samara δήλωσε ότι «η ομάδα μας σχεδιάζει να φέρει στην Ευρώπη τα καλύτερα προϊόντα και τις καλύτερες υπηρεσίες μας». 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube