Η Geely λανσάρει νέα premium μάρκα EV για να χτυπήσει την Tesla

Η Geely λανσάρει νέα premium μάρκα EV για να χτυπήσει την Tesla

Η φιλοδοξία του Li Shufu, προέδρου της Geely είναι να κάνει premium αυτοκίνητα «όπως η Mercedes-Benz». 

Η κινεζική Geely σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικά οχήματα κάτω από μια νέα μάρκα με διαφορετικές στρατηγικές πωλήσεων, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Volvo φαίνεται να θέτει πλέον ως βασικό της αντίπαλο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα την Tesla.

Η μάρκα, που θα τοποθετείται στην κατηγορία των premium EV θα ακούει στο όνομα «Ζeekr» και θα βρίσκεται υπό την σκέπη της Geely Lingling Technologies.

Πρόκειται για μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια της Geely που βασίζεται στο όραμα του ιδρυτή και προέδρου της, του Li Shufu, να κατασκευάζει premium αυτοκίνητα «όπως η Mercedes-Benz» και να καθιερωθεί σαν το αντίπαλο δέος της Tesla.

Η εμπορική στρατηγική της Geely είναι να φτιάξει δικούς της εκθεσιακούς χώρους ή «κόμβους» σε κέντρα πόλεων, με στόχο να πουλά αυτοκίνητα σε σταθερή τιμή, αφήνοντας πίσω παραδοσιακές πρακτικές πώλησης μέσω αντιπροσώπων.

Η Geely που εδρεύει στο Hangzhou σχεδιάζει επίσης ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών πωλήσεων και μάρκετινγκ για να αναζητήσει βαθύτερες σχέσεις με τους αγοραστές EV. Στο πλαίσιο αυτό θέλει να καθιερώσει και ένα αντίστοιχο lifestyle για τους πελάτες της, με ρούχα και αξεσουάρ, ενώ θα δημιουργήσει και μια λέσχη ιδιοκτητών των αυτοκινήτων της.

Η κυβέρνηση της Κίνας προωθεί σε μεγάλο βαθμό τα αυτοκίνητα με κινητήρες φιλικούς προς το περιβάλλον, σε μια προσπάθεια να μειωθεί δραστικά η ατμοσφαιρική ρύπανση στη χώρα που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube