Η Geely δημιουργεί κέντρο σχεδιασμού στη Μεγάλη Βρετανία

Η Geely δημιουργεί κέντρο σχεδιασμού στη Μεγάλη Βρετανία

Επικεφαλής θα είναι ο επί χρόνια σχεδιαστής της Jaguar, ο Wayne Burgess.

Ο βετεράνος σχεδιαστής της Jaguar, ο Wayne Burgess, εγκατέλειψε την Jaguar Land Rover και προσχώρησε στην ομάδα Geely Auto. Ο Burgess θα είναι επικεφαλής σχεδιασμού και αντιπρόεδρος της Geely Design UK, μιας νεοσυσταθείσας μονάδας της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Burgess πέρασε τα τελευταία 17 χρόνια στη Jaguar σε διάφορους ανώτερους ρόλους μέσα στην εταιρεία ενώ είχε ενεργό ρόλο στη σχεδίαση αυτοκινήτων τελευταίας γενιάς της Jaguar όπως η F-Type και η F-Pace.

Η Geely, σε δήλωσή της την Παρασκευή, είπε ότι ο Burgess θα ηγείται της ομάδας που θα στελεχώσει τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Coventry της κεντρικής Αγγλίας. Το Geely Design UK θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει περίπου 100 σχεδιαστές και προσωπικό υποστήριξης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα υποστηρίξει τον σχεδιασμό αυτοκινήτων που θα φέρουν τα εμπορικά σήματα της  Geely όπως Geely Auto, Lynk & CO, Proton και Lotus.

Το νέο αυτό στούντιο στο Coventry έρχεται να προστεθεί σε άλλα ήδη υπάρχοντα στη Σαγκάη, στο Γκέτεμποργκ, στη Βαρκελώνη και στο Λος Άντζελες στην προσπάθεια δημιουργίας ενός παγκοσμίου δικτύου κέντρων σχεδιασμού της Geely.

«Η προσθήκη της Geely Design UK προβάλλει τη δέσμευση της Geely να δραστηριοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και δείχνει επίσης την κορυφαία θέση της Βρετανίας στους τομείς της δημιουργικότητας και του σχεδιασμού. Ο Wayne φέρνει μαζί του μια πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό των premium αυτοκινήτων που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις μάρκες μας», δήλωσε ο Peter Horbury, εκτελεστικός αντιπρόεδρος σχεδιασμού για την Geely Auto Group.

Η Geely δεν είναι η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που θα «επενδύσει» στη βρετανική σχολή σχεδιασμού αυτοκινήτων. Ο όμιλος FAW, που έχει μείνει στην ιστορία σαν ο  κατασκευαστής της λιμουζίνας του Mao Zedong πριν από έξι δεκαετίες, πέρυσι προσέλαβε τον Giles Taylor να ηγηθεί της ομάδας σχεδιασμού αυτοκινήτων του. Ο Taylor είχε σημαντική θέση στη Rolls-Royce  και είχε συνυπογράψει τον σχεδιασμό αυτοκινήτων όπως η Phantom και η Cullinan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube