Η Ford μειώνει την τιμή της Mustang Mach-E για να ανταγωνιστεί την Tesla

Η Ford μειώνει την τιμή της Mustang Mach-E για να ανταγωνιστεί την Tesla

Η Ford μείωσε τις τιμές των Mustang Mach-E ως απάντηση στη μείωση τιμών που έκανε η Tesla στα μοντέλα της...

Η Ford Motor Co μείωσε τη Δευτέρα τις τιμές της Mustang Mach-E έως και $5.900 ανά όχημα, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η αντίπαλη Tesla μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων παγκοσμίως έως και 20%.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων αισθάνονται πίεση από τη μείωση της τιμής των αυτοκινήτων της Tesla και καλούνται πλέον να ανταποκριθούν σε ένα νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά.

«Η Ford μόλις μείωσε τις τιμές των Mustang EV ως απάντηση στη μείωση της τιμής της Tesla. Μίνι πόλεμος τιμών πρόκειται να ξεκινήσει με τα EV στις ΗΠΑ με την κίνηση της Tesla για μειώσεις τιμών», έγραψε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities, στο Twitter.

Η κίνηση αυτή της Ford θα καταστήσει τουλάχιστον μία έκδοση της Mach-E ακόμη πιο φθηνή καθώς θα ενταχθεί στην κατηγορία των EV που έχουν προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης έως $55.000 και έτσι θα επωφεληθεί από την ομοσπονδιακή έκπτωση φόρου ύψους $7.500.

Mustang Mach-E

Παράλληλα, η Ford είχε ήδη σχεδιάσει να αυξήσει την παραγωγή της Mach-E φέτος στο εργοστάσιό της στο Μεξικό σε 130.000 οχήματα από 78.000 το 2022, στοχεύοντας να φτάσει στο τέλος του 2023 τα 270.000 οχήματα ετησίως συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής της στην Κίνα.

Καθώς η Tesla προσπαθεί να παραμείνει δυνατή στην αγορά μέσω μείωσης των τιμών των αυτοκινήτων της, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που μπήκαν μετά την εταιρεία του Elon Musk στην ηλεκτροκίνηση, αναζητούν τρόπο να πάρουν μερίδιο από τη συνεχώς αυξανόμενη πίτα στις πωλήσεις των EV.

Αυτό, στο τέλος της ημέρας, θα αποβεί σε όφελος του μέσου καταναλωτή, ο οποίος μέχρι σήμερα έβλεπε την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης να κινείται μακριά από τις δυνατότητες της τσέπης του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube