Η Ford βάζει δύσκολα στους κλέφτες με ένα νέο κλειδί

Η Ford βάζει δύσκολα στους κλέφτες με ένα νέο κλειδί

Η αναβάθμιση του λειτουργικού που καθιστά το κλειδί με τηλεχειρισμό απαραβίαστο.

H Ford αναβαθμίζει το λειτουργικό των κλειδιών της με τηλεχειρισμό για να ενισχύσει την αντικλεπτική τους προστασία. Μέχρι σήμερα οι κλέφτες χρησιμοποιούσαν έναν ενισχυτή σήματος, έτσι ώστε να μπορούν να «συνδέουν» το κλειδί που έχετε στο σπίτι με το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο από κάτω, να το ξεκλειδώνουν, να βάζουν εμπρός τον κινητήρα και να φεύγουν σαν κύριοι.

Τώρα η Ford εισάγει ένα νέο σύστημα με βάση το οποίο το κλειδί είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα κίνησης και όταν μείνει ακίνητο σε ένα σημείο για 40 δευτερόλεπτα, τότε το πλήκτρο του μπαίνει σε κατάσταση «ύπνωσης» και δεν ανταποκρίνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων είναι ευάλωτα σε κλοπές

Παράλληλα οι κλειδαριές της Ford είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αναγνωρίζουν το κλειδί όταν αυτό πλησιάσει σε ακτίνα δύο μέτρων. Έτσι όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μετακινήσει το κλειδί, το πλήκτρο γίνεται ξανά ενεργό, αλλά παράλληλα πρέπει να πλησιάσει στα δύο μέτρα από το αυτοκίνητο για να το ξεκλειδώσει. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή δικλείδα ασφαλείας που, όπως λέει η Ford, θα μειώσει σημαντικά της κλοπές μέσω χακαρίσματος του κλειδιού.

Η αναβαθμισμένη αυτή λειτουργία προσφέρεται ως στάνταρ σε όλα τα νέα Fiesta και Focus. Παράλληλα, οι παλιότεροι ιδιοκτήτες αυτών των μοντέλων μπορούν να αγοράσουν το αναβαθμισμένο κλειδί που στη Βρετανία κοστίζει £65 για το Fiesta και £72 για το Focus και η εγκατάσταση του όλου συστήματος (σύνδεση με τις κλειδαριές) διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube