Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων είναι ευάλωτα σε κλοπές

Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων είναι ευάλωτα σε κλοπές

Σε σχετική έρευνα της ADAC, μόλις 3 από τα 237 μοντέλα με λειτουργία εκκίνησης χωρίς κλειδί ήταν προστατευμένα από επιθέσεις

Έρευνα της ADAC σε νέα μοντέλα αυτοκινήτων με τεχνολογία εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, έδειξε πως τα συστήματα αυτά είναι ευάλωτα σε κλοπές.

Η διαδικασία παραβίασης του οχήματος μπορεί να γίνει πλέον με χρήση ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος είναι διαθέσιμος για αγορά ακόμα και στο διαδίκτυο. Η συσκευή "κλέβει" το σήμα του κλειδιού και το ενισχύει, ξεγελώντας το όχημα και κάνοντας το να πιστεύει πως ο ιδιοκτήτης βρίσκεται πολύ κοντύτερα από ότι πραγματικά είναι.

car thief

Από τα 237 μοντέλα που συμμετείχαν στην έρευνα, στα 230 απεδείχθη πως ο επίδοξος κλέφτης μπορούσε να ξεκλειδώσει τις πόρτες και να εκκινήσει τον κινητήρα χωρίς το κλειδί. Σε ακόμα 4 μοντέλα μπορούσε να επιτευχθεί είτε το ξεκλείδωμα είτε η εκκίνηση του κινητήρα, ενώ μόλις 3 μοντέλα ήταν πλήρως προστατευμένα από τις επιθέσεις.

Το δείγμα της έρευνας περιλάμβανε ενδεικτικά μοντέλα από πάνω από 30 κατασκευαστές, ενώ τα 3 αυτοκίνητα που κατάφεραν να αντισταθούν στις απόπειρες παραβίασης ήταν όλα της Jaguar Land Rover (πιο συγκεκριμένα τα Land Rover Discovery, Range Rover και Jaguar I-Pace).

Σύμφωνα με το Autoexpress, οι κλοπές αυτοκινήτων στη Μ.Βρετανία έχουν αυξηθεί κατά 48,7% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ λιγότερο από το 50% των κλεμμένων αυτοκινήτων εντοπίζεται από την αστυνομία. Από τον Ιανουάριο του 2019, τα νέα κριτήρια του New Vehicle Security Assessment (NVSA) πιέζουν τους κατασκευαστές να βρουν νέους τρόπους προστασίας των προϊόντων τους από κλοπές.

Πηγή: Which?

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube