Η Ferrari αναβιώνει το «C'etait un Rendez-Vouz» του Claude Lelouch [video]

Η Ferrari αναβιώνει το «C'etait un Rendez-Vouz» του Claude Lelouch [video]

Δείτε το αρχικό φιλμ και φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του νέου, με τον Leclerc στο τιμόνι μιας Ferrari SF90 Stradale.

To 1976, ένα Κυριακάτικο πρωινό, ο διάσημος σκηνοθέτης  Claude Lelouch γύρισε στους άδειους δρόμους του Παρισιού ένα οκτάλεπτης διάρκειας φιλμ με τίτλο «C'etait un Rendez-Vouz» (Ήταν ένα ραντεβού). Στο φιλμ φαίνεται ένα αυτοκίνητο να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας αδιαφορώντας για όλους τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Αυτό το φιλμ θέλει να αναβιώσει ο σκηνοθέτης με τη συνεργασία της Ferrari και κάπως έτσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στους δρόμους του Μονακό (όπου κανονικά θα γινόταν το GP της Formula1) βρέθηκε ο Charles Leclerc μαζί με τον Claude Lelouch και ένα πολυπληθές συνεργείο, να μαγνητοσκοπούν σκήνες από το "Le Grand Date", όπως θα ονομάζεται η αναβίωση του κλασικού φίλμ. 


Για τις ανάγκες της αναβίωσης χρησιμοποιήθηκε μια Ferrari SF90 Stradale, σε αντίθεση με το αρχικό φιλμ στο οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μια  Mercedes 450 SEL. Σε εκείνο το αρχικό φιλμ, ο Claude Lelouch λέγεται πως είχε μοντάρει τον ήχο έτσι ώστε αντί για τον κινητήρα της Mercedes να ακούγεται αυτός του V12 κινητήρα της δικής του Ferrari 275 GTB. 

lec

Η νέα ταινία θα προβληθεί στις 13 Ιουνίου και τα γυρίσματα παραβρέθηκαν εκτός από τον Γάλλο σκηνοθέτη Claude Lelouch, ο πρίγκιπας Albert II του Μονακό, ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann, οι πρίγκιπες Andrea Casiraghi και Pierre Casiraghi με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Beatrice Borromeo.

lecr

Για τις ανάγκες του γυρίσματος οι δρόμοι του Μονακό άδεισαν και παράλληλα επιστρατεύτηκαν πολλοί από τους κριτές του Automobile Club de Monaco για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους στην ολοκλήρωση του γυρίσματος. Η Ferrari ανακοίνωσε ότι στην κλασσική διαδρομή του GP, ο Leclerc με την SF90 Stradale πέτυχε ταχύτητες της τάξης των 240 km/h. Ο Μοναγάσκος οδηγός της Scuderia είχε ελάχιστους θεατές, καθώς η πανδημία έχει περιορίσει τα ταξίδια και έτσι λιγοστοί κάτοικοι απο τα μπαλκόνια και τους δρόμους του Πριγκιπάτου, ήταν οι «τυχεροί» θεατές των γυρισμάτων. 

leclerc

Ο Charles Leclerc δήλωσε πως ήταν μια καταπληκτική μέρα και βέβαια μια εξαιρετική εμπειρία στο τιμόνι της SF90 Stradale, την ώρα που η Ferrari επισήμως δήλωσε ότι η μαγνητοσκόπηση της νέας ταινίας μικρού μήκους, στέλνει «ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σηματοδότησε ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της ταινίας και της κοινωνικής ζωής».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube