Η FCA επενδύει $ 4,5 δις στην κατασκευή νέων μοντέλων Jeep

Η FCA επενδύει $ 4,5 δις στην κατασκευή νέων μοντέλων Jeep

Η επένδυση αφορά σε πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει σχεδιασμό για ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε  ότι θα επενδύσει $ 4,5 δις σε πέντε εργοστάσια για την κατασκευή νέων μοντέλων Jeep, ελπίζοντας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της μάρκας έτσι ώστε αυτή να μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην συνεχώς αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα αγορά των SUV και crossover, όπου σήμερα, στην αγορά των ΗΠΑ, κυριαρχούν η General Motors και η Ford .

Τα εργοστάσια θα δημιουργήσουν επίσης 6.500 νέες θέσεις εργασίας στο Μίτσιγκαν , σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fiat Chrysler.  Τα σχέδια της FCA περιλαμβάνουν επίσης τη μετατροπή μιας μονάδας παραγωγής κινητήρων στο Ντιτρόιτ σε μονάδα συναρμολόγησης.

Η εταιρεία πήρε επίσης πίσω την απόφασή της  να μετατοπίσει την παραγωγή βαρέων φορτηγών από το Μεξικό στο Michigan το 2020, απελευθερώνοντας έτσι τη μονάδα του Michigan για την παραγωγή μοντέλων Jeep.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε μια εποχή που η αγορά των Η.Π.Α. φαίνεται να μειώνεται, ενώ οι πωλήσεις νέων οχημάτων δεν προβλέπεται το 2019 να ξεπεράσουν αυτές του 2018.  

Ωστόσο, ο CEO της FCA Mike Manley δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι επενδύσεις της εταιρείας επικεντρώνονται  κυρίως στην κατηγορία των SUV, κατηγορία  «που προβλέπεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται». Πρόσθεσε ότι το 60% των πωλήσεων SUV στις  ΗΠΑ αφορούν μοντέλα με τρεις σειρές καθισμάτων, κάτι που εμείς δεν έχουμε.
Έτσι ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει ξεκινήσει η παραγωγή ενός SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, που το 2021 θα ακολουθηθεί από την ανανεωμένη έκδοση του Grand Cherokee κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Τέλος, η FCA ανακοίνωσε ότι στα σχέδια περιλαμβάνονται και επενδύσεις που θα επιτρέψουν σε τρία εργοστάσια του Michigan να παράγουν υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα Jeep. Ο Manley είπε ότι τα υβριδικά ή τα ηλεκτρικά μοντέλα θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube