Η DS Automobiles θέλει να απαλλαγεί από τις οθόνες

Η DS Automobiles θέλει να απαλλαγεί από τις οθόνες

Ο αρχισχεδιαστής της DS Automobiles θέλει να απαλλαγεί από τις οθόνες και περιέγραψε ως «λίγο χαζή» την τάση που τις θέλει να κυριαρχούν στην καμπίνα των αυτοκινήτων.

DS

Τα τελευταία χρόνια οι οθόνες αποτελούν πλέον το κυρίαρχο στοιχείο στις καμπίνες των αυτοκινήτων. Στην πλειονότητά τους τα μοντέλα που βρίσκονται στην αγορά, έχουν ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment. Ωστόσο, οι οθόνες δεν σταματούν εκεί, καθώς όλο και πιο συχνά πλέον, συναντάμε μοντέλα που διαθέτουν επιπλέον οθόνες για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου ακόμα και στις πίσω θέσεις.

Κάπου εδώ έρχεται ο αρχισχεδιαστής της DS Automobiles, Thierry Métroz, o oποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Autocar, τάχθηκε ενάντια στις πολλές οθόνες και τις περιέγραψε ως μια «λίγο χαζή» μόδα.

«Είναι μόδα να έχουν τα αυτοκίνητα πολλές οθόνες, αλλά εγώ αυτό το θεωρώ λίγο χαζό, το να μην έχεις καθόλου ταμπλό και να έχεις μόνο οθόνες δεν είναι η φιλοσοφία μας στην DS», ανέφερε ο Métroz.

DS

Στόχος του Γάλλου κατασκευαστή είναι να απαλλαγεί ολοκληρωτικά από τις οθόνες. «Το πρόβλημα με τις οθόνες είναι ότι όταν σβήσουν αυτό που μένει είναι μια μαύρη ορθογώνια επιφάνεια γεμάτη δαχτυλιές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για τον λόγο αυτό η DS εξελίσσει μια νέα τεχνολογία που θα μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό αλλά δεν θα αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο στο ταμπλό των αυτοκινήτων της.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube