Η Dewetron νίπτει τας χείρας της για το ρεκόρ του SSC Tuatara

Η Dewetron νίπτει τας χείρας της για το ρεκόρ του SSC Tuatara

Σαπουνόπερα! Ξεπέρασε ή όχι το SSC Tuatara τα 500 km/h; Ο κατασκευαστής του συστήματος τηλεμετρίας πάντως που χρησιμοποιήθηκε από την SCC λέει ότι τα δεδομένα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

SSC Tuatara

Πρόκειται για επίσημο δελτίο Τύπου της Dewetron που φέρνει σε μεγάλη αμηχανία την αμερικανική κατασκευάστρια SSC. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση, να το κάνουμε εν τάχει. Πριν από λίγες ημέρες, η SSC ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα 500 km/h με το Tuatara, δημοσιοποιώντας μάλιστα και video προς επίρρωση του ισχυρισμού της. 

Το πρόβλημα προέκυψε όταν χρήστες στο ίντερνετ παρατήρησαν, αναλύοντας σταθερά σημεία, τις διαγραμμίσεις και πλαϊνά στον δρόμο και διασταυρώνοντάς τα με την ταχύτητα που ισχυριζόταν η SSC, ότι αυτή ήταν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερη. Στη συνέχεια, ήρθε η SSC τη Δευτέρα 26/10 και υπερασπιζόμενη το ρεκόρ της, ανέφερε ότι η Dewetron, ο κατασκευαστής του εξοπλισμού τηλεμετρίας που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ, είχε επικυρώσει τα δεδομένα.

Δυστυχώς για την SSC, η Dewetron μόλις έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση -που παραδόξως, δεν ανοίγει στο site της αλλά υπάρχει ως θέμα στην πρώτη σελίδα με τίτλο και υπότιτλο- στην οποία καθίσταται σαφές ότι η εταιρεία δεν συνεργάστηκε στη μέτρηση και καταγραφή του ρεκόρ, ως εκ τούτου δεν επιβεβαιώνει τα δεδομένα του GPS και την ανακοινωθείσα ταχύτητα.

«Κανένας από την Dewetron δεν ήταν παρών κατά τη διάρκεια της δοκιμής ή συνεργάστηκε κατά τις προετοιμασίες. Δεδομένου ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο ορθό “σετ-up” και στη σωστή βαθμονόμηση του εξοπλισμού, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την εγκυρότητα των δεδομένων».

Έτσι, η SSC βρίσκεται στο σημείο μηδέν, παρόλο που ο ιδρυτής της διευκρινίζει ότι το video μπορεί να «παραπλανήσει» αλλά ότι «η ταχύτητα του ρεκόρ ήταν πραγματική». Εκ των πραγμάτων υπάρχει λοιπόν μόνο μία διέξοδος: Να επαναλάβει το ρεκόρ, αυτή τη φορά με αναγνωρισμένη τυποποίηση και επίσημη συνεργασία με έναν ειδικό τηλεμετρίας. Εάν το Tuatara ξεπέρασε τα 500 km/h αρκετά εύκολα, όπως εξήγησε ο δημιουργός του, δεν θα ήταν και πολύ δύσκολο να το επαναλάβει…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube