Η BMW Σειρά 7 κινείται μόνη της στη γραμμή παραγωγής!

Η BMW Σειρά 7 κινείται μόνη της στη γραμμή παραγωγής!

Στοχεύοντας στη βελτίωση της αποδοτικότητας, η BMW εισάγει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο τα ημιτελή αυτοκίνητα της Σειράς 7 θα κινούνται μόνα τους σε διάφορα σημεία της γραμμής παραγωγής.

Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται AFW (Automatisiertes Fahren im Werk) και τρέχει από τη BMW σε συνεργασία με δύο startups, τις Seoul Robotics και Embotech. Ο γενικότερος στόχος είναι η βελτίωση των logistics της γραμμής παραγωγής αλλά και των κέντρων διανομής, μέσω της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων, ακόμα και όταν αυτά βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση. 

Η έναρξη του προγράμματος έγινε τον Ιούλιο του 2022 στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing και συγκεκριμένα στις γραμμές παραγωγής της Σειράς 7 και της ηλεκτρικής εκδοχής της, i7. Χάρη στο λογισμικό ανίχνευσης lidar της Seoul Robotics αξιοποιούνται στατικοί αισθητήρες παρακολούθησης για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διδύμου του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της ταξινόμησης αντικειμένων και του εντοπισμού οχημάτων. Με τη σειρά του, το λογισμικό σχεδιασμού οδήγησης της Embotech κατευθύνει, φρενάρει, επιταχύνει και σταθμεύει τα οχήματα χωρίς οδηγό. Οι διαδρομές υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο και αντί να χρειάζεται εκπαίδευση ή προγραμματισμός για την τρέχουσα κατάσταση, κάθε αυτοκίνητο μπορεί να ανταποκρίνεται ανεξάρτητα στο περιβάλλον του.

Φυσικά, η αυτοματοποιημένη οδήγηση εντός του εργοστασίου έχει θεμελιώδεις διαφορές, σε σχέση με την αυτόνομη οδήγηση των αυτοκινήτων, όπως την αντιλαμβανόμαστε. Στην πρώτη περίπτωση το ίδιο το όχημα είναι λίγο έως πολύ τυφλό, καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι αισθητήρες του. Οι πληροφορίες λαμβάνονται από εξωτερικούς αισθητήρες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής κατασκευής, εντός του εργοστασίου.

Τα υπό κατασκευή αυτοκίνητα θα είναι σε θέση να κινούνται αυτόνομα στα διάφορα τμήματα κατασκευής και κατόπιν να οδηγούνται στις εγκαταστάσεις των logistics, σε ένα χώρο στάθμευσης όπου και θα περιμένουν τη σειρά τους για να φορτωθούν στα τραίνα ή σε φορτηγά μεταφοράς. Πρακτικά, η αυτόνομη πορεία τους θα είναι σε θέση να αρχίσει από τη στιγμή που θα μπει για πρώτη φορά σε λειτουργία ο κινητήρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube