Η BMW M γιορτάζει μισό αιώνα ζωής [video]

Η BMW M γιορτάζει μισό αιώνα ζωής [video]

Συγκεντρώνοντας όλα τα μοντέλα της, η BMW M γιορτάζει 50 χρόνια ζωής με ένα βίντεο φόρο τιμής στην κληρονομιά της.

BMW M

Στις 24 Μαΐου του 2022, η BMW M κλείνει 50 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Πριν όμως ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις, το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν όλα τα μοντέλα του, από την Μ1 Procar μέχρι την XM, παρουσιάζοντας την πλούσια ιστορία του. 

Θυμίζουμε ότι για να γιορτάσει την γενέθλια αυτή περίσταση, η BMW M δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της που θα επιλέξουν το πακέτο εξοπλισμού «M Sport» να κοσμήσουν το αυτοκίνητο τους με τον ρετρό λογότυπο της εταιρίας. Η παραγωγή των αυτοκινήτων που θα διαθέτουν το ρετρό σήμα της εταιρίας θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

BMW M

Επιπροσθέτως η BMW Μ επαναφέρει και ιστορικές αποχρώσεις της, οι οποίες θα διατίθενται σε επιλεγμένα μοντέλα της το 2022. Κάποια από τα χρώματα αυτά είναι τα: Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red και Frozen Marina Bay Blue.

Ο λογότυπος της BMW με τα μπλε κόκκινα και βιολετί ημικύκλια εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973 σε ένα αγωνιστικό της BMW Motorsport GmbH. Μόλις ένα χρόνο μετά από την ίδρυση της. 

BMW M

Όπως αναμενόταν το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW δεν θα περιοριστεί σε ένα ρετρό έμβλημα και ένα βίντεο για τον εορτασμό του μισού αιώνα ζωής της. H εταιρία έχει σχεδιάσει τον εορτασμό των γενεθλίων της σε διάφορες ιστορικές εκδηλώσεις όπως το Concorso d'Eleganza Villa d'Este στην Ιταλία, το Goodwood Festival of Speed στην Βρετανία και το Concours d'Élegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube