Η BMW ετοιμάζεται για την απαγόρευση πώλησης κινητήρων εσωτερικής καύσης

Η BMW ετοιμάζεται για την απαγόρευση πώλησης κινητήρων εσωτερικής καύσης

Η BMW παίρνει προληπτικά μέτρα για μια υποθετική απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030.

Η κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα αρκετά χρόνια ζωής αλλά το τέλος τους όλα δείχνουν κάποια στιγμή θα έρθει. Η Ευρώπη δείχνει να είναι από τους πρώτους που θα πραγματοποιήσει μία ολική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Σε περίπτωση που υπερψηφιστεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου από το 2035, η BMW δηλώνει έτοιμη.

Ο CEO της BMW, Oliver Zipse, ισχυρίζεται ότι η εταιρία ετοιμάζεται για ένα υποθετικό σενάριο απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2030, πέντε χρόνια νωρίτερα από ότι σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος μιλώντας σε ένα συνέδριο κοντά στη Στουτγάρδη εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η απαγόρευση αυτή είναι μια σωστή κίνηση. Πρόσθεσε όμως ότι σε περίπτωση που θα συμβεί αυτό το BMW Group συμπεριλαμβανομένου των Mini και Rolls Royce θα είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει.

ix

Σε αντίθεση με άλλους premium κατασκευαστές η BMW δεν έχει ορίσει ημερομηνία στην οποία θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Jaguar θα είναι η πρώτη που θα στραφεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση το 2025, με τις Volvo και Bentley να ακολουθούν στο τέλος της δεκαετίας. Η Mercedes-Benz θα ακολουθήσει και αυτή το μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης από το 2030 αλλά μόνο σε αγορές που το απαιτούν. Τέλος, η Αudi θα τερματίσει την παραγωγή των κινητήρων βενζίνης και ντίζελ το 2033 εξαιρουμένης της αγοράς της Κίνας.

Η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα της BMW θα είναι έτοιμη το 2025. Υπενθυμίζουμε ότι στην γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας βρίσκονται οι iX3, iX και i4, ενώ τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις των Χ1, 3 Series, 5 Series και 7 Series.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube