Η BMW δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τις i3 και i8

Η BMW δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τις i3 και i8

Ο εξηλεκτρισμός της βαυαρικής φίρμας συνεχίζεται με πιο συμβατικά (και εμπορικά) μοντέλα της γκάμας.

Η BMW δεν σκοπεύει να παρουσιάσει άμεσο ανταγωνιστή για το ηλεκτρικό i3 και το υβριδικό i8, επιλέγοντας εναλλακτικά το δρόμο του εξηλεκτρισμού των συμβατικών της μοντέλων όπως επιβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της βαυαρικής φίρμας.

Ο Pieter Nota, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW δήλωσε στο Auto Express: «Είναι δύσκολο να πούμε αν η i3 θα έχει άμεσο αντικαταστάτη καθώς ο εξηλεκτρισμός πηγαίνει προς μια πιο εμπορική κατεύθυνση με μοντέλα όπως η επερχόμενη iX3

Την είδηση για μη αντικατάσταση των i3 και i8 επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος εξέλιξης της BMW, Klaus Frölich στο CarSales, κάνοντας αναφορά και στο πρωτότυπο Vision M Next το οποίο ναι μεν θα βγει στην παραγωγή, όμως δεν θα αντικαταστήσει την i8.

Το ανθρακονημάτινο σασί της i3 που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και της i8 που ακολούθησε το 2014 δεν αναμένεται νια χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα της BMW, καθώς η νέα αρχιτεκτονική CLAR έχει μεγαλύτερη ευελιξία. Εξάλλου είναι γνωστό πως η νέα πλατφόρμα εκτός από συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, υποστηρίζει επαναφορτιζόμενα υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube