Η Bentley «σημαδεύει» το ρεκόρ στο Pikes Peak με μια Continental GT [video]

Η Bentley «σημαδεύει» το ρεκόρ στο Pikes Peak με μια Continental GT [video]

Πέρυσι είχε πετύχει τον απόλυτο χρόνο για τα αυτοκίνητα παραγωγής με μια Bentayga.

Η Bentley θέλει να σπάσει το ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak με μια Continental GT.

Πέρυσι η εταιρεία πέτυχε το απόλυτο ρεκόρ για τα SUV με μια Bentayga και φέτος θα επιχειρήσει το ίδιο με μια Continental GT στο τιμόνι της οποίας θα βρίσκεται ο θρύλος της ανάβασης, ο Rhys Millen.
Η Contineatal GT φορά κινητήρα twin-turbo W12 με ισχύ 626 hp και ροπή 900 Nm, αλλά ζυγίζει 2200 kg. Παρόλα αυτά είναι ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά γρήγορο χάρη και στη χρήση του οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και του all-wheel drive συστήματος. Ωστόσο η ανάβαση στο Pikes Peak είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία και σε κάθε περίπτωση δεν είναι τόσο απλή όσο να πατάς το γκάζι σε μια ευθεία σε δημόσιο δρόμο ή πίστα.

Το Pikes Peak είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες. Πέρυσι η Bentley πέτυχε με την Bentayga χρόνο 10: 49’’9 σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε από το 2014 ένα Range Rover Sport με χρόνο 12: 35’’61. Η Continental GT έχει σίγουρα πάρα πολλές πιθανότητες να κάνει πολύ καλύτερο χρόνο από την Bentayga και να γράψει χρόνο κάτω από τα 10 λεπτά.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, ο Rhys Millen δήλωσε ενθουσιασμένος και υπογράμμισε πως η Continental GT με τον  W12 κινητήρα προσφέρουν την τέλεια πλατφόρμα για να αρχίσουμε να κυνηγάμε ένα νέο ρεκόρ και ανυπομονώ να είμαι και πάλι μέλος της ομάδας Bentley Motorsport που θα προετοιμάσει το αυτοκίνητο τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube