node/36898

Η Audi «παγώνει» τη συνεργασία της με την Airbus για ιπτάμενο όχημα [video]

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι πολύ νωρίς για να μπει ένα τέτοιο όχημα στην παραγωγή.

Η Αudi ανέστειλε τις εργασίες για το ιπτάμενο όχημα Pop.Up το οποίο εξέλισσε σε συνεργασία με την Airbus. Η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται σε μια νέα κατεύθυνση για την εναέρια αστική κινητικότητα, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής. Ωστόσο, όπως τονίζει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας «δεν έχουμε ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με πιθανά μελλοντικά προϊόντα».

Το ιπτάμενο όχημα Pop.Up ήταν ένα κοινό σχέδιο της Audi με την Airbus και αναπτύχθηκε από την Italdesign.

Η ιδέα βασιζόταν σε μια ιπτάμενη καμπίνα επιβατών που κάθεται πάνω σε ένα πλαίσιο αυτοκινήτου. Στην πράξη θα παραλάμβανε έναν επιβάτη πχ από το σπίτι του και θα τον μετέφερε σε ένα σημείο όπου η καμπίνα θα συνδεόταν με τον αυτοκίνητο. 
Το Pop.Up είχε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση ως ένα μικρότερο μοντέλο κατά τη διάρκεια του Drone Week στο Άμστερνταμ τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συνεργασία Porsche και Boeing για την ανάπτυξη ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος

Τα στελέχη της Audi δήλωσαν τότε ότι ήθελαν να συνεχίσουν το έργο: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του επόμενου έτους, αυτός είναι ο αναπτυξιακός μας στόχος» είχε δηλώσει ο Bernd Martens, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi.

Τώρα η εταιρεία φαίνεται να παγώνει το όλο σχέδιο τονίζοντας πως «θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την παραγωγή ενός ιπτάμενου ταξί που δεν απαιτεί την εναλλαγή οχημάτων από τους επιβάτες».Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό τέλος της εταιρικής σχέσης. 

Στο μεταξύ πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται σε αυτόνομα ιπτάμενα αυτοκίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξί. Θεωρούν τα ιπτάμενα ταξί ως μια λύση κινητικότητας σε πολυσύχναστα αστικά κέντρα, καθώς μπορούν να αποφύγουν τους μποτιλιαρισμένους δρόμους. 

Η Daimler έχει ήδη αποκτήσει μερίδιο στην γερμανική Volocopter, ενώ η Aston Martin παρουσίασε το περασμένο έτος το Volante Vision Concept στο αεροδρόμιο Farnborough στην Αγγλία. Η Zhejiang Geely Holding Group της Κίνας, αγόρασε το 2017 το Terrafugia, έναν αμερικανικό κατασκευαστή αεροσκαφών.

Τον περασμένο μήνα η Volocopter έκανε την πρώτη δοκιμαστική ευρωπαϊκή αστική πτήση του πρωτότυπου του αεροταξί της στη Στουτγάρδης παρουσία του CEO της Daimler Ola Kaellenius.

node/40201

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προβλέπει το νέο πενταετές της πρόγραμμα. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Το Volkswagen Group αναζητά πιθανούς πλειοδότες για τη μάρκα Ducati σκοπεύοντας να την πουλήσει πριν προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της πολιτικής του. Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η VW θα επανεξετάσει το μέλλον της μάρκας Ducati καθώς και αυτό της Lamborghini και της Bugatti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen Group: Θα πουλήσει τις Lamborghini και Bugatti;

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ενδελεχούς ανάλυσης των στοιχείων που αφορούν στο μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati στο πλαίσιο της ευρύτερης αναζήτησης οικονομιών κλίμακας καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Το αν η Volkswagen θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία πώλησης είναι ακόμα αβέβαιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Να σημειώσουμε πως η Volkswagen επιχείρησε να πουλήσει τη Ducati το 2017, όταν η Bajaj Auto BAJA.NS σε συνεργασία με την KTM, καθώς και οι Polaris και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι Bain, PAI και Investindustrial εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την ιταλική μάρκα. Η πώληση τότε σκόνταψε στην αντίδραση των εργαζομένων. 

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS