node/36898

Η Audi «παγώνει» τη συνεργασία της με την Airbus για ιπτάμενο όχημα [video]

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι πολύ νωρίς για να μπει ένα τέτοιο όχημα στην παραγωγή.

Η Αudi ανέστειλε τις εργασίες για το ιπτάμενο όχημα Pop.Up το οποίο εξέλισσε σε συνεργασία με την Airbus. Η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται σε μια νέα κατεύθυνση για την εναέρια αστική κινητικότητα, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής. Ωστόσο, όπως τονίζει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας «δεν έχουμε ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με πιθανά μελλοντικά προϊόντα».

Το ιπτάμενο όχημα Pop.Up ήταν ένα κοινό σχέδιο της Audi με την Airbus και αναπτύχθηκε από την Italdesign.

Η ιδέα βασιζόταν σε μια ιπτάμενη καμπίνα επιβατών που κάθεται πάνω σε ένα πλαίσιο αυτοκινήτου. Στην πράξη θα παραλάμβανε έναν επιβάτη πχ από το σπίτι του και θα τον μετέφερε σε ένα σημείο όπου η καμπίνα θα συνδεόταν με τον αυτοκίνητο. 
Το Pop.Up είχε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση ως ένα μικρότερο μοντέλο κατά τη διάρκεια του Drone Week στο Άμστερνταμ τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συνεργασία Porsche και Boeing για την ανάπτυξη ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος

Τα στελέχη της Audi δήλωσαν τότε ότι ήθελαν να συνεχίσουν το έργο: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του επόμενου έτους, αυτός είναι ο αναπτυξιακός μας στόχος» είχε δηλώσει ο Bernd Martens, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi.

Τώρα η εταιρεία φαίνεται να παγώνει το όλο σχέδιο τονίζοντας πως «θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την παραγωγή ενός ιπτάμενου ταξί που δεν απαιτεί την εναλλαγή οχημάτων από τους επιβάτες».Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό τέλος της εταιρικής σχέσης. 

Στο μεταξύ πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται σε αυτόνομα ιπτάμενα αυτοκίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξί. Θεωρούν τα ιπτάμενα ταξί ως μια λύση κινητικότητας σε πολυσύχναστα αστικά κέντρα, καθώς μπορούν να αποφύγουν τους μποτιλιαρισμένους δρόμους. 

Η Daimler έχει ήδη αποκτήσει μερίδιο στην γερμανική Volocopter, ενώ η Aston Martin παρουσίασε το περασμένο έτος το Volante Vision Concept στο αεροδρόμιο Farnborough στην Αγγλία. Η Zhejiang Geely Holding Group της Κίνας, αγόρασε το 2017 το Terrafugia, έναν αμερικανικό κατασκευαστή αεροσκαφών.

Τον περασμένο μήνα η Volocopter έκανε την πρώτη δοκιμαστική ευρωπαϊκή αστική πτήση του πρωτότυπου του αεροταξί της στη Στουτγάρδης παρουσία του CEO της Daimler Ola Kaellenius.

node/39113

Alpine: Πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα

Ο εξηλεκτρισμός της Alpine είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για το μέλλον της.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Alpine: Πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, η Alpine ίσως εξελιχθεί σε μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλαίσια της αναδιάρθωσης της μητρικής Renault.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα η Renault προβλέπει μείωση παραγωγής, οικονομίες κλίμακος και κόψιμο 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Από τις περικοπές δεν θα γλιτώσει και το εργοστάσιο της Renault στο Dieppe το οποίο αναμένεται να κλείσει μετά το τέλος της παραγωγής της Alpine A110. Υπό αυτό το κλίμα και δεδομένου ότι η γαλλική φίρμα έχει σκοπό να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, είναι πολύ πιθανό να δούμε και εξηλεκτρισμό της Alpine.

Όταν ρωτήθηκε για την Alpine, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard δήλωσε: «Ξεκάθαρα, η Alpine είναι μια όμορφη μάρκα και θα πρέπει να εξετάσουμε πάρα πολύ σοβαρά το μέλλον της για να δούμε πώς μπορεί να προσθέσει αξία στον όμιλο». Ο ισχυρός άντρας της Renault παραδέχθηκε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση λέγοντας πως το εργοστάσιο στο Dieppe δεν παράγει αρκετά αυτοκίνητα ώστε να παραμείνει βιώσιμο.

Ο Laurens Van Acker, υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, δήλωσε: «Είναι αναπόφευκτο πως θα εξηλεκτρίσουμε την Alpine. Δεν το κάνουμε μόνο για να ικανοποιήσουμε τους κανονισμούς ρύπων. Οι προσδοκίες των ανθρώπων θα αλλάξουν και θα μας σπρώξουν προς αυτή την κατεύθυνση». Η μετατροπή της Alpine σε μάρκα με ηλεκτρικά σπορ μοντέλα είναι ένα σενάριο που επιβεβαιώνεται και από πηγές στο εσωτερικό του Renault Group. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στη Renault να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά Alpine ως πλατφόρμες επίδειξης της τεχνολογίας της και να ανταγωνιστεί premium άλλους premium κατασκευαστές.

Η τελική απόφαση για το μέλλον της Alpine θα παρθεί από το νέο CEO, Luca de Meo, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από τον ερχόμενο Ιούλιο.

[Πηγή: Autocar]

TAGS
node/39111
Volkswagen Golf Cabriolet Mk.3

Στη Γερμανία, η Volkswagen ανακαλεί τα Golf… Mk.3!

Οι ανακλήσεις για προβληματικούς αερόσακους είναι συχνές αλλά αφορούν πρόσφατα μοντέλα. Η VW όμως έκανε ανάκληση για αερόσακους σε Passat και Golf, κατασκευής 1997-1999!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Στη Γερμανία, η Volkswagen ανακαλεί τα Golf… Mk.3!

Tα τελευταία χρόνια, έγιναν πολλές ανακλήσεις για προβλήματα αερόσακων,  με την εταιρεία Takata να βρίσκεται αδιαφιλονίκητα στην πρώτη θέση. Οι ελαττωματικοί αερόσακοί της είχαν αποτέλεσμα εκατομμύρια αυτοκίνητα να περάσουν από τα συνεργεία διαφόρων κατασκευαστών. Σε κάθε περίπτωση, ο λογαριασμός πέφτει ως πέλεκυς, τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και στους προμηθευτές εξοπλισμού. Όλες αυτές οι ανακλήσεις όμως είχαν (και έχουν) έναν κοινό τόπο: Αφορούν πρόσφατα οχήματα.

Το αντίθετο δηλαδή της μίνι ανάκλησης που πραγματοποιήθηκε από τη Volkswagen στη Γερμανία. Η KBA (Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών) αποκάλυψε προβλήματα που εντοπίστηκαν σε παλιά Golf και Passat, στα οποία ο αερόσακος θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αναίτια.

Έτσι 4.100 αυτοκίνητα, Golf Mk.3 Cabriolet και Passat, κατασκευής μεταξύ 1997 και 1999 ανακλήθηκαν, εκ των οποίων τα 3.200 στη Γερμανία. Προφανώς, η όλη δυσκολία της ανάκλησης είναι ο Γερμανός κατασκευαστής να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες που λογικά κάθε αυτοκίνητο, αν ζει ακόμη, θα έχει αλλάξει μπόλικους. 

Η KBA έδωσε στη δημοσιότητα το θέμα και οι ιδιοκτήτες καλούνται να επικοινωνήσουν με έναν αντιπρόσωπο της Volkswagen. Η αποκατάσταση μιας ελαττωματικής στεγανοποίησης θα διασφαλίσει το σωστό φούσκωμα του αερόσακου μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.