Η αστυνομία έστειλε δυο BMW για… ανακύκλωση, μετά από drift σε δημόσιο δρόμο!

Η αστυνομία έστειλε δυο BMW για… ανακύκλωση, μετά από drift σε δημόσιο δρόμο!

Οι αυστηροί γαλλικοί νόμοι δίνουν στην αστυνομία ποικίλα εργαλεία για να τιμωρήσει τους οδηγούς που εμπλέκονται σε παραβατική οδήγηση, όπως π.χ., να στείλει τα αυτοκίνητά τους στην πρέσα!

Το συμπέρασμα που προκύπτει από το περιστατικό που θα διηγηθούμε παρακάτω είναι ένα: Ότι η γαλλική αστυνομία δεν αστειεύεται! 

Οι εικονιζόμενες BMW 3-Series βιντεοσκοπήθηκαν πριν από λίγο καιρό από τους οδηγούς-ιδιοκτήτες τους, να ντριφτάρουν σε δημόσιους δρόμους στην περιοχή Tourville-la-Rivière, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Υπερήφανοι για τα κατόρθωμά τους, οι οδηγοί μοιράστηκαν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απ’ ότι φαίνεται παρακολουθεί και η γαλλική αστυνομία. Η οποία όχι μόνο προχώρησε στην άμεση κατάσχεση των οχημάτων αλλά τα έστειλε χωρίς πολλά-πολλά στην πρέσα!  

Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ίδια την αστυνομία, η οποία κοινοποίησε βίντεο και φωτογραφίες της πολύχρωμης BMW E46 και μιας κίτρινης BMW E36 να συνθλίβονται στην πρέσα. Μαζί με τα πλάνα έγραψε ότι «η δικαιοσύνη απαιτεί την καταστροφή των οχημάτων, αφού φέρεται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες τον Μάιο».

Ένας εκ των οδηγών, ο χρήστης @alann_abt, ισχυρίζεται με ανάρτησή του στο Instagram ότι η κίτρινη E36 κατασχέθηκε εξαιτίας ενός στιγμιότυπου οθόνης που παραδέχεται ότι τον έδειχνε να ντριφτάρει σε μια άδεια βιομηχανική περιοχή. Σημειώνοντας στη συνέχεια ότι λίγες ημέρες μετά την ανάρτησή του, το αυτοκίνητο κατασχέθηκε μπροστά από το σπίτι του.

Ο οδηγός υποστηρίζει ότι δεν είχε την ευκαιρία να οργανώσει μια νομική υπεράσπιση πριν καταστραφεί το αυτοκίνητό του, τονίζοντας ότι θα δεχόταν να καταβάλει ένα πρόστιμο. Θεωρώντας την καταστροφή του αυτοκινήτου του υπερβολική, τώρα προσπαθεί μέσω crowdfunding να συγκεντρώσει χρήματα για δικηγόρο.

Σύμφωνα με τη σελίδα που φιλοξενεί την εκστρατεία crowdfunding, το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη δουλειά και δεν του δόθηκε ούτε καν η δυνατότητα να ανακτήσει τα πράγματά του από το εσωτερικό του. Ο δικηγόρος θα προσληφθεί για να εκπροσωπήσει τον ιδιοκτήτη της BMW στην ακροαματική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2024.

 

Οι ιδιοκτήτες των δυο BMW αντιμετωπίζουν τις συνέπειες που ορίζονται από τους νέους νόμους που θεσπίστηκαν το 2018 στη Γαλλία, για την τιμωρία της επικίνδυνης οδήγησης και οι οποίοι μετέτρεψαν αυτού του είδους την οδήγηση από απλή παράβαση σε πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τρία χρόνια και πρόστιμο έως και €75.000. Επιπλέον, η άδεια οδήγησης μπορεί να ανασταλεί για έως και τρία χρόνια και το όχημα που εμπλέκεται στην πράξη μπορεί να κατασχεθεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube