Η άγνωστη κόντρα των Rolls-Royce και Bentley

Η άγνωστη κόντρα των Rolls-Royce και Bentley

Δύο βρετανικές εταιρείας κατασκευής υπερπολυτελών αυτοκινήτων κοντράρονται και στο ποια φτιάχνει το καλύτερο μέλι.

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και κάποια χρόνια η Rolls-Royce παράγει το δικό της μέλι, του οποίου η ποιότητα είναι αντάξια αυτής των αυτοκινήτων της.

Σε μια ιδιόκτητη έκταση 42 εκταρίων, από το 2017 η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις δικές της εγκαταστάσεις όπου περίπου 250.000 μέλισσες είναι εγκατεστημένες σε έξι παραδοσιακού βρετανικού τύπου αποικίες. 

roll

Έτσι, τώρα που έχει σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων, η Rolls-Royce μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φτιάχνει το καλύτερο μέλι. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια αυτοκινητοβιομηχανία φτιάχνει τα καλύτερα λουκάνικα;

Τα ονόματα των έξι κυψελών που τις φιλοξενούν προέρχονται από τα μοντέλα της εταιρείας, αλλά και από το έμβλημά της οπότε συναντάμε ονοματοδοσίες όπως: Phantom, Wraith, Ghost, Dawn, Cullinan και Spirit of Ecstasy. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνον η Rolls-Royce που κατασκευάζει μέλι. Η άλλη βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων, η Bentley έχει και αυτή τη δική της παραγωγή.

bent

Η τοποθέτηση των κυψελών στο Crewe έγινε με τη βοήθεια τοπικών μελισσοκόμων, ενώ το είδος της μέλισσας που φιλοξενούν ονομάζεται British Apis Melifera honey bees. Οι νέοι ένοικοι του εργοστασίου της Bentley θα έχουν στη διάθεσή τους άγρια λουλούδια και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου καθώς το Crewe συνορεύει με την εξοχή του Cheshire.

Στην περιοχή είχαν τοποθετηθεί 120.000 μέλισσες σε δύο κυψέλες. Μάλιστα, λέγεται ότι η ιδέα γεννήθηκε από την ονομασία του σήματος της εταιρείας. Το έμβλημα που δεσπόζει στο καπό των αυτοκινήτων της Bentley ονομάζεται "flying B", η προφορά του οποίου στα αγγλικά είναι πανομοιότυπη με τη φράση "flying bee" δηλαδή ιπτάμενη μέλισσα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube