Η Bentley παράγει το δικό της μέλι

Η Bentley παράγει το δικό της μέλι

Με τη βοήθεια 120.000 μελισσών που ζουν σε δύο κυψέλες έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Crewe.

Το έμβλημα που δεσπόζει στο καπό των αυτοκινήτων της Bentley ονομάζεται "flying B", η προφορά του οποίου στα αγγλικά είναι πανομοιότυπη με τη φράση "flying bee" δηλαδή ιπτάμενη μέλισσα. Αυτό μάλλον έδωσε την ιδέα στη βρετανική εταιρεία να τοποθετήσει δύο κυψέλες που φιλοξενούν 120.000 μέλισσες στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Crewe, στα πλαίσια πρωτοβουλίας για ενίσχυση και προστασία της βιοποικιλότητας.

Η τοποθέτηση των κυψελών έγινε με τη βοήθεια τοπικών μελισσοκόμων, ενώ το είδος της μέλισσας που φιλοξενούν ονομάζεται British Apis Melifera honey bees. Οι νέοι ένοικοι του εργοστασίου της Bentley θα έχουν στη διάθεσή τους άγρια λουλούδια και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου καθώς το Crewe συνορεύει με την εξοχή του Cheshire.

Ο Peter Bosch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley δήλωσε: «Ο πληθυσμός των μελισσών στη Μ.Βρετανία βρίσκεται σε πτώση, οπότε η εγκατάσταση δύο κυψελών για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας αξιοποιούν σωστά τον χώρο πρασίνου στην άκρη του εργοστασίου μας. Οι μέλισσες μας μεγαλώνουν με τη βοήθεια τοπικών μελισσοκόμων που έχουν πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο. Με τη βοήθειά τους τις επισκεπτόμαστε κάθε εβδομάδα και είναι υπέροχο να βλέπεις πως έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγουν το πρώτο μέλι της Bentley.»

Η Bentley ελπίζει πως οι μέλισσες της θα παράξουν περίπου 15 kg μελιού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το οποίο αρκεί για να γεμίσει περίπου 50 μικρά δοχεία - λέτε να δούμε ειδική έκδοση κάποιου μοντέλου της Bentley με δώρο αγνό μέλι και κερήθρα;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube