Hyundai Motor Group: Eπένδυση $10 δισ. μέχρι το 2025 στις ΗΠΑ

Hyundai Motor Group: Eπένδυση $10 δισ. μέχρι το 2025 στις ΗΠΑ

Το Hyundai Motor Group θα αυξήσει το ποσό των επενδύσεών του κατά $5 δισ. μέχρι το 2025, ενισχύοντας τη συνεργασία της με τις εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σεούλ, ο Joe Biden ανακοίνωσε τη συμφωνία για πρόσθετες επενδύσεις ύψους  $5 δισ. του Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ. Αυτό το ποσό που έρχεται να ενισχύσει το αρχικό κεφάλαιο των επίσης $5 δισ. θα  επενδυθεί αποκλειστικά για την ενίσχυση της συνεργασίας της Hyundai με τις εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό θα διατεθεί για την έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων ρομποτικής, αστικής κινητικότητας, αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Tην περασμένη Τετάρτη o Όμιλος Hyundai ανακοίνωσε πως θα επενδύσει άλλα $16 δισ. μέχρι το 2030 για την επέκταση των δραστηριοτήτων του για τα ηλεκτρικά μοντέλα, μόνο στη Ν. Κορέα.

Με το πρόσθετο αυτό ποσό, ο Όμιλος Hyundai (Hyundai και Kia), ξεπερνά αρκετά το αρχικό ετήσιο πλάνο του για επένδυση $7,4 δισ. στις ΗΠΑ εφέτος, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το ποσό των $5,5 δισ. που θα διατεθεί για τις νέες εγκαταστάσεις κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών στην Georgia των HΠΑ.

Hyundai Joe Biden

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube